AutoRai

Toyota ontwikkelt anti-allergene stoelbekleding

(2/5/2008)
Toyota Motor Corporation (TMC) maakte onlangs bekend dat ze als eerste^1 ter wereld stoelbekleding heeft ontwikkeld die kan helpen voorkomen dat huisstofmijtallergenen zich verspreiden in de cabine. Deze nieuwe bekleding zal worden aangeboden in autoâs die binnenkort in Japan zullen worden geïntroduceerd.

Huisstofmijtallergenen zijn een bekende veroorzaker van allergische reacties. Ze verzamelen zich op stoelen2 via contact met kleding en kunnen zich door bijvoorbeeld bewegingen van de inzittenden van de auto ook verspreiden door de lucht. De nieuwe stoelbekleding die door TMC is ontwikkeld bevat een anti-allergeen middel dat ervoor zorgt dat ongeveer 98%3 van de huisstofmijtallergenen die zich aan het stoeloppervlak hechten, worden ingekapseld. Het middel heeft een langdurige werking en heeft geen nadelige invloed op de kleur of textuur van de stoelbekleding.

Andere initiatieven ter verbetering van het comfort in de cabine zijn Fraichir(TM)4-stoelen (met vezels die zijn gecoat met sericine, een proteïne dat afkomstig is uit natuurlijke zijde en huidirritaties vermindert), automatische airconditioning met een snelwerkende pollenreductiefunctie en Plasmacluster Ions(TM)4-technologie, die ervoor zorgt dat de beweging van schimmelbacteriën door de cabine wordt voorkomen, en de eerste^5 in-car zuurstofconcentratieregelaar ter wereld, die een optimaal zuurstofpeil in de cabine garandeert.

TMC streeft voortdurend naar nog comfortabelere interieurs en richt zich op de ontwikkeling van technologieën die autoâs gebruiksvriendelijker maken, in de breedste zin van het woord.


1. Vanaf januari 2008, onderzocht door TMC; 2. Volgens een onderzoek van TMC; 3. Volgens metingen van TMC; 4. âPlasmacluster Ionsâ is een geregistreerd handelsmerk van Sharp Corporation; 5. Vanaf augustus 2006, onderzocht door TMC