Ingezonden persbericht


Persbericht - 1 februari 2008

Super Tuesday Night op Radio 1

Nieuwszender doet verslag van voorverkiezingen voor presidentskandidaten

Radio 1 doet in de nacht van dinsdag op woensdag van 00.00 uur tot 10.00 uur verslag van Super Tuesday in Amerika. Op Super Tuesday wordt in ruim 20 staten gestemd en de uitslag is een stevige indicatie voor de kandidaten die de eindrace kunnen bereiken. Radio 1 presenteert live vanuit Desmet Café in Amsterdam een gevarieerde uitzending met deskundige gasten in de studio, reportages en bijdragen uit de VS, reacties van Nederlanders in de VS en (live) muziek die aansluit bij de verkiezingen.

Radio 1 laat voor deze gelegenheid zijn paradepaardjes nachtbraken in duo's. De presentatoren blijven deze nacht wakker om verslag te doen van het Amerikaanse verkiezingsnieuws:

00.00-02.00 Chris Kijne (VPRO) en Ghislaine Plag (NCRV) 02.00-04.00 Sven Kockelman (KRO) en Willemijn Veenhoven (BNN) 04.00-06.00 André Zwartbol (EO) en Petra Possel (NPS) 06.00-09.00 Rob Trip (NOS Radio 1 journaal)
09.00-10.00 Elsbeth Gruteke (De Ochtenden)

Super Tuesday is een belangrijke dag in de Amerikaanse voorverkiezingen waarbij de presidentskandidaten worden geselecteerd. De Amerikaanse staten mogen zelf bepalen op welke dag zij voorverkiezingen organiseren. Veel staten kiezen dezelfde dag; Super Tuesday. Dit is van oudsher de belangrijkste dag in de voorverkiezingen. Op 5 februari worden in meer dan 20 staten voorverkiezingen gehouden, waaronder Californië en New York. Clinton of Obama, Romney of McCain? De kans is niet onaanzienlijk dat als de uitslagen van Super Tuesday bekend zijn, ook de kandidaten van beide partijen aangewezen kunnen worden, ook al zijn er nog verkiezingen in ruim 20 staten te gaan. De laatste voorverkiezingen zijn op 3 juni.

Super Tuesday Night is een gezamenlijk project van de publieke omroepen op Radio 1.

Voor meer informatie: www.radio1.nl



Ingezonden persbericht