TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 04-02-2008

Televisie
OPGELICHT?!
Uitzending dinsdag 5 februari
Nederland 1 - 21.05 uur

GEKNAKT VERTROUWEN EN DIEPE SCHULDEN

Casper B. kán wel glazenwassen, want om contracten af te sluiten doet hij het de eerste keer gratis. Helaas laat hij daarna niets meer van zich horen. Maar geld innen doet hij wel! Ook privé maakt hij slachtoffers. Zijn ex-vriendin Esther zit nog dagelijks met de gevolgen van haar relatie met Casper.

Casper B. heeft via zijn bedrijf Devons glasbewassing, ook wel bekend onder de naam DMD glasbewassing met zo'n 30 mensen in de Noord-Hollandse dorpen Blokker en Zwaag een jaarcontract afgesloten om ramen te wassen. Hij int daarvoor 100 tot 150 euro, maar laat na de eerste keer niets meer van zich horen. Volgens één van zijn slachtoffers is B. een dominant persoon waar je moeilijk nee tegen kan zeggen.

Esther heeft een jaar lang een relatie gehad met Casper. Ze laat zich door hem overtuigen om het bedrijf DMD glasbewassing op haar naam te zetten. Een beslissing waar ze nu nog onder lijdt, want Casper steekt het bedrijf flink in de schulden. Wanneer ze hem het huis uit zet, steelt hij zelfs het verjaardagsgeld van haar kinderen.

OPGELICHT?! gaat dinsdag 5 februari op zoek naar Casper op een camping, waar hij zich schuilhoudt voor zijn schuldeisers.

Ook zien we Michel P., een man die al vijftien jaar de boel flest. Hij lijkt een talent in de autobranche en een goede vriend, maar samen met zijn vrouw Mariska klopt hij geld uit de zakken van vrienden en familie door glashard te liegen over ziekte binnen zijn gezin. Zo vertelt hij tegen vrienden dat hijzelf, zijn vrouw Mariska of hun kinderen kanker hebben om geld af te troggelen. Wanneer hun leugens aan het licht lijken te komen, vluchten ze, om ergens anders het bedrog opnieuw te beginnen.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

Voor meer informatie: www.opgelicht.nl