eBuddy ontvangt 6,5 miljoen euro van Prime Technology Ventures

05/02/2008 07:22



eBuddy



eBuddy ontvangt een investering van 6,5 miljoen euro van Prime Technology Ventures. eBuddy is een site waarop gebruikers kunnen chatten via het web of de mobiele telefoon zonder dat er software geïnstalleerd moet worden. Vooral handig voor bedrijfsnetwerken, scholen en reizigers. Wereldwijd heeft eBuddy 12 miljoen bezoekers per maand, per maand komen 1,5 miljoen gebruikers bij. Vooral jongeren maken gebruik van de gratis dienst. eBuddy heeft in Nederland ruim 1 miljoen bezoekers per maand.

Met de investering bouwt eBuddy zijn positie zowel in Nederland als internationaal verder uit. Jan-Joost Rueb, oprichter en directeur van eBuddy: "We willen ons vooral gaan concentreren op de Verenigde Staten en Groot Brittannië om daar verder te groeien in de mobiele- en advertentiemarkt. In Prime Technology Ventures hebben we een investeerder gevonden die onze ambities deelt en eenzelfde kijk heeft op ondernemen. Wij zijn blij met de samenwerking omdat PTV goed is in de begeleiding van groeiende ondernemingen."

Sake Bosch, Prime Technology Ventures: "eBuddy is razendsnel uitgegroeid tot een winstgevend bedrijf. Met de dienst die het aanbiedt denken wij dat eBuddy internationaal nog verder kan uitbreiden. We zijn enthousiast over de plannen van dit bedrijf en willen graag onze kennis en ervaring inzetten om eBuddy internationaal sterker op de kaart te zetten."

eBuddy introduceerde in 2003 als eerste ter wereld een website met een technologie waarbij gebruikers gratis kunnen chatten via MSN, Yahoo, AOL, Google Talk en MySpace zonder dat er software geïnstalleerd moet worden. Gebruikers kunnen ook chatten via elke mobiele telefoon met een internetfunctie. eBuddy is van oorsprong een Nederlands bedrijf. Investeerders zijn Lowland Capital Partners en Prime Technology Ventures. Voor meer informatie: www.ebuddy.com

Prime Technology Ventures (PTV) is een fondsmanager in venture capital en investeert in Europese ondernemingen in de informatietechnologie en gerelateerde sectoren. PTV ondersteunt deze ondernemingen actief met kapitaal, ervaring en contacten om uit te groeien tot leidende spelers in hun segment (global category leaders). Eerdere fondsen van PTV investeerden in ondernemingen in de Beneluxlanden, Engeland, Finland en Zweden. Vanuit vestigingen in Amsterdam en Cambridge wordt door PTV in totaal 180 miljoen euro beheerd. Voor meer informatie www.ptv.com





http://www.ebuddy.com