Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 5 februari

Fryslân, 05-02-2008 o Politieberichten van maandag 4 februari 07.00 uur t/m dinsdag 5 februari 07.00 uur

Kornwerderzand: te snel, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zondagmiddag een 41-jarige automobilist uit het Duitse Weenen gecontroleerd op snelheid op de Rijksweg A7. Ter plaatse is 70 km per uur toegestaan, de man reed 121. Een overschrijding derhalve van 51 km per uur. Omdat de man in het buitenland woont is contact gezocht met de officier van justitie. Deze bepaalde dat de man, na betaling van 450 euro, zijn rijbewijs terugkreeg en zijn weg kon vervolgen.

Hindeloopen : drie processen-verbaal voor overtreding visserijwet De politie heeft zondag in het kader van het project controle Rallyvisserij 2007-2008, in samenwerking met hengelsport vereniging Makkum, een controle uitgevoerd langs een aantal visstekken. In de Buitenhaven en de Veldreed te Makkum hadden zeven snoekbaarsvissers hun zaakjes in orde. Bij de Luts te Balk werd gevist met levend aas. Hiervoor is een visser bekeurd. In Hindeloopen zijn vijf rallyvissers gecontroleerd, er is tweemaal proces-verbaal opgemaakt voor te veel vis en dierenkwelling. De twee hadden respectievelijk 87 stuks en 101 stuks vis in een plastic zak, waar slechts maximaal 30 is toegestaan. Tevens hadden beide vissers niet alle vis dood gemaakt. Bij de eerste visser trof de politie zes levende vissen aan en bij de andere negen. Tegen beide vissers is proces-verbaal opgemaakt wegens het bezit van te veel vis en dierenkwelling. Er zijn 188 visjes in beslag genomen en op last van de officier van justitie vernietigd. De drie vissers die in overtreding waren komen uit de provincie Groningen.

Drachten: inbraak winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de
Handwerkerszijde. Er werd ingebroken tussen zaterdagmiddag en maandagochtend. Men kwam binnen door een raam in te slaan van een deur. Gestolen werden onder meer een notebook en een camera. Aangifte is gedaan door een 39-jarige inwoner van Leeuwarden. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Dirk Boutstraat. De inbraak is gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag. Men kwam binnen aan de achterzijde van de woning. Tijdens de inbraak werd de hele woning doorzocht. Uit de woning werden diverse goederen weggenomen zoals een tas met inhoud en een mobiele telefoon. Aangifte is gedaan door een 42-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Kollumerzwaag: aanhouding drugsdealer
De politie heeft maandagochtend in een woning in Kollumerzwaag een
38-jarige bewoner van die plaats aangehouden. De politie had een onderzoek ingesteld naar aanleiding van klachten over de handel van cocaïne aan onder meer minderjarigen. In de woning werden twee zakjes met cocaïne aangetroffen. In totaal werd circa 15 gram cocaïne in beslag genomen. Nader onderzoek leverde nog een 30 zakjes met een gebruikershoeveelheid cocaïne op, de drugs zijn in beslag genomen.

Drachten: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Twee Gebroeders. De inbraak is maandagochtend gepleegd. Men kwam binnen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. Uit de woning werd een laptop gestolen. Aangifte is gedaan door een 54-jarige inwoonster van Drachten.

Jirnsum: inbraak bedrijf
De politie onderzoekt de inbraak in een bedrijf aan de Wjiteringswei. Men kwam het pand binnen door een deur te forceren. De kantoren zijn doorzocht. Gestolen werd een geldcassette met een gering geldbedrag. Aangifte is gedaan door een 66-jarige inwoner van Jirnsum.