Ingezonden persbericht




MYSPACE LANCEERT ONTWIKKELAARSPLATFORM

MySpace verspreidt code voor ontwikkelaars voor het bouwen en testen van applicaties op de netwerksite.

MySpace opent platform een maand voor de publiekslancering

LOS ANGELES-5 februari, 2008-MySpace, de grootste sociale netwerksite ter wereld, kondigt vandaag de lancering van het MySpace Developer Platform aan (http://developer.myspace.com). Software ontwikkelaars krijgen hiermee voor het eerst de mogelijkheid om applicaties te ontwikkelen binnen MySpace. Als één van de primaire oprichters van de OpenSocial standaard, geeft MySpace ontwikkelaars de kans om hun creativiteit en innovativiteit voor een breed publiek toegankelijk te maken.

MySpace opent het platform met een evenement in haar nieuwe kantoor in San Francisco waar ontwikkelaars de eerste ervaringen kunnen opdoen met het platform. Het evenement is ook het startpunt voor een maand van applicatie ontwikkeling binnen het platform, voordat het officieel gelanceerd wordt. Op deze manier wil MySpace ontwikkelaars een belangrijke rol en stem geven binnen de uiteindelijke vorm van het platform. Gedurende deze maand zijn applicaties nog niet zichtbaar voor de MySpace gemeenschap, zodat ontwikkelaars kunnen installeren, testen en verbeteren binnen een veilige, live omgeving.

Het MySpace Developer Platform bestaat uit:

. Drie API sets:
o OpenSocial voor MySpace voor javascript and html o Zogenaamde 'Action scripts' om flash direct met MySpace APIs te laten communiceren o REST voor 'server to server' communicatie (voor snellere applicaties)
. Developer Team Blog: Hier worden product updates, nieuws, inzichten en commentaar geplaatst en bestaat de mogelijkheid om met het MySpace Developer Team te communiceren. (http://developer.myspace.com/Community/blogs/devteam/default.aspx)
. Documentatie: Alle beschikbare informatie over het Developer Platform
. Forum: MySpace ontwikkelaars beantwoorden vragen en geven feedback aan externe ontwikkelaars
. Test harnesses: Een testomgeving voor nieuwe applicaties.

Begin maart wordt het MySpace Developer Platform beschikbaar voor gebruikers. Op dat moment onthult MySpace nieuwe applicaties in de Application Gallery, die er op gericht is om het vinden en zoeken van nieuwe applicaties zo makkelijk mogelijk te maken. Gebruikers kunnen nieuwe applicaties dan toevoegen in eigen pagina's en profielen. Om alle applicaties dezelfde kans te geven, worden ze op precies hetzelfde moment gelanceerd in de gallery.

Alle applicaties kunnen gebruik maken van publieke informatie van gebruikers profielen, waaronder de vrienden lijst, interesses, foto's en albums, video, status en stemming. Applicaties kunnen op verschillende manieren worden ingezet:


. Op een MySpace applicatie profiel (gebruikers kunnen 'vriend' worden van een applicatie)
. De homepage van de gebruiker met geïntegreerde applicaties (naar binnen gerichte widgets-alleen voor de gebruiker te zien)
. Profielen van andere gebruikers (naar buiten gerichte widgets- te zien voor vrienden)
. De applicatie-gallery

. Op zogenaamde 'canvas' pagina's

"De toekomst van het Web wordt in sterke mate bepaald door de creativiteit van de mensen die online zijn om zinvolle en zeer diverse toepassingen te creëren. Hiermee wordt de hele internet-industrie gestimuleerd innovatiever en progressiever te zijn," zei Chris DeWolfe, CEO en mede-oprichter van MySpace. "We vinden het belangrijk ontwikkelaars zo min mogelijk barrières op te werpen om een dynamischer internet te creëren dat vanuit de samenwerking van gebruikers een eigen weg zal gaan. Daarmee krijgen MySpace gebruikers meer controle en een nog betere ervaring van het internet."

De komende maand helpt MySpace ontwikkelaars om applicaties te bouwen en een economie binnen het Platform te maken. Ontwikkelaars kunnen samen met het MySpace development team werken en communiceren en feedback geven over het hele proces. Het MySpace team zal bekijken hoe applicaties worden ontwikkeld en ervoor zorgen dat de veiligheid en kwaliteit van de gebruikerservaring op de site gehandhaafd blijven.

MySpace zal ook nieuwe technologieën toepassen die ervoor zorgen dat eind-gebruikers applicaties veilig kunnen gebruiken. Deze technologie is in de afgelopen jaren door MySpace zelf ontwikkeld en in samenwerking met partners als Google. Een belangrijk onderdeel is Caja, een javascript 'sanitizer' die wordt ontwikkeld door Google in samenwerking met MySpace. Het doel van Caja is om Javascript veiliger te maken voor sites als MySpace, zodat ontwikkelaars uitgebreide applicaties kunnen maken die ook veilig voor gebruikers zijn.

"Applicaties worden aan dezelfde privacy voorwaarden onderworpen zoals alle gebruikers," zei MySpace CTO Aber Whitcomb. "Een applicatie heeft dan ook geen toegang tot informatie die niet opengesteld is op de profielen van de gebruikers. Voordat applicaties worden vrijgegeven, worden ze aan een streng veiligheidsonderzoek onderworpen."



Nieuwe functionaliteiten worden tijdens de ontwikkeling van de site toegevoegd. Voor meer informatie over het MySpace Developer Platform: http://developer.myspace.com. Screen shots, logo's en factsheets zijn beschikbaar voor media op aanvraag.

Over MySpace
MySpace is onderdeel van Fox Interactive Media Inc. MySpace is wereldwijd de grootste social networksite en maakt het mogelijk contact te onderhouden met vrienden en leuke content te ontdekken en uit te wisselen. Door de integratie van profielen, blogs, instant messaging, e-mail, streaming muziek, video, foto galleries, persoonlijke advertenties, evenementen, groepen, studenten verenigingen en member forums worden leden verbonden. Wereldwijd heeft MySpace ongeveer 110 miljoen actieve leden. MySpace Nederland heeft sinds begin juni 2007 een kantoor in Amsterdam. MySpace heeft gelokaliseerde versies in: Canada, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Britannië, Ierland, Italië, Japan, Latijns-Amerika, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Zweden. Zwitserland en Brazilië. Fox Interactive Media is eem divisie van News Corp. (NYSE:NWS)(NYSE:NWS.A)(ASX:NWS)(ASX:NWSLV)



Ingezonden persbericht