Ingezonden persbericht


Persbericht

TomTom en SFR tekenen overeenkomst om 's werelds meest geavanceerde verkeersinformatiedienst naar Frankrijk te brengen

Amsterdam, 5 februari 2008 - TomTom, 's werelds grootste leverancier van navigatieoplossingen, en SFR, de op een na grootste mobiele operator in Frankrijk, kondigen vandaag een exclusieve samenwerking aan om TomTom High Definition (HD) Traffic(TM) in Frankrijk te introduceren. HD Traffic is TomTom's unieke manier om consumenten in Frankrijk te voorzien van de meest accurate en superieure reistijdinformatie. Deze dienst vormt de nieuwe standaard in de industrie en markeert een significante stap voorwaarts in de manier waarop bestuurders hun dagelijks trip kunnen plannen. TomTom verwacht dat de dienst in de eerste helft van 2009 in Frankrijk beschikbaar komt.

TomTom biedt superieure, accurate, real time verkeersinformatie van alle hoofdwegen in Frankrijk, hiervoor gebruikmakend van meerdere bronnen. De gepatenteerde technologie, door TomTom zelf ontwikkeld, maakt gebruik van anoniem geaggregeerde data van het geprezen SFR netwerk en verschaft informatie over de snelheid en rijrichting van mobiele telefoons die in auto's aanwezig zijn. Deze data wordt gecombineerd met bestaande Franse verkeersinformatiebronnen wat gezamenlijk de beste verkeersinformatiedienst oplevert die er op de markt te krijgen is: TomTom HD Traffic. De verkeersinformatie wordt veilig en real time doorgegeven aan TomTom apparaten dankzij SFR's gepatenteerde Machine-to-Machine (M2M) oplossingen. TomTom HD Traffic is al operationeel in Nederland en zal dit jaar ook in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland verkrijgbaar zijn.

Met TomTom HD Traffic beschikken klanten over de meest accurate aankomsttijden beschikbaar op de markt. De tijden worden constant bijgewerkt zodat er een realistisch beeld van de verkeerssituatie wordt weergegeven. Dankzij de uitgebreide dekking van TomTom HD Traffic van het wegennet in Frankrijk, kunnen klanten altijd de juiste keuze maken als er een alternatieve route genomen dient te worden. Klanten kunnen met een gerust hart op weg doordat zij gemakkelijk toegang hebben tot de meest uitgebreide verkeersinformatie - zowel voorafgaand aan als tijdens de reis.

"Het sterke merk en het vooraanstaande netwerk van SFR maakt hen tot een ideale partner voor TomTom. Deze aankondiging - volgend op eerdere samenwerkingsaankondigingen met mobiele operators in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland - is een sterke stap voorwaarts in onze strategie om HD Traffic voor verschillende markten beschikbaar te maken. Daarnaast loopt het vinden van geschikte partners geheel volgens planning," zegt Harold Goddijn chief executive officer bij TomTom. "Wij kijken ernaar uit om HD Traffic voor meer dan 30 miljoen auto's op de weg in Frankrijk beschikbaar te maken."

"Deze strategische deal past perfect bij onze ambitie om de beste partner voor innovatieve bedrijven te zijn en het illustreert hoe onze toonaangevende rol in netwerktechnologieën en servicekwaliteit resulteert in succesvolle samenwerkingsovereenkomsten. Daarnaast is het een geweldige kans om onze positie als leider op de groeiende Franse GPS markt te versterken. Een win-win deal die een nieuw tijdperk van innovatieve oplossingen opent, gebruikmakend van wijdverspreide SFR-netwerken en toonaangevende technologie partners zoals TomTom," zegt Frank Esser, chief executive officer bij SFR.

Zowel huidige als toekomstige TomTom gebruikers kunnen profiteren van de dienst wanneer deze beschikbaar is. De oplossing zal tevens verkrijgbaar zijn voor belangrijke automobielfabrikanten om op te nemen in het aanbod van navigatieoplossingen, alsmede voor wegautoriteiten en het bedrijfsleven, die deze oplossing kunnen gebruiken voor verkeerscontrolemeting en verbetering van fleetmanagement.


- EINDE -

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.



Ingezonden persbericht