Persberichten Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht, 05-02-2008

Hennep aangetroffen

AMERSFOORT- Na binnengekomen informatie werd maandagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. Na onderzoek troffen agenten een kwekerij aan in een woning aan de Koppelweg. In 3 ruimten werden in totaal een kleine 2000 hennepplanten aangetroffen in een professioneel opgezette kwekerij. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van kwekerij.

Fietsers botsen

LEUSDEN- Op maandagmiddag botsten twee fietsers op elkaar. Omstreeks 15.15 uur reden twee fietsers over de Maanweg. Een 14-jarige jongen uit Barneveld fietste over de Arnhemseweg. Een 22-jarige man uit Barneveld fietste uit tegenovergestelde richting. De jongen fietste samen met een groep andere fietsers. Vermoedelijk door de onoverzichtelijkheid botste te twee fietsers frontaal op elkaar. Beiden werden met behoorlijk letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Na behandeling kon de 22-jarige man naar huis. De verwondingen van de 14-jarige jongen waren ernstiger en hij werd opgenomen in het ziekenhuis in Utrecht.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een automobiliste aangehouden omdat zij te veel gedronken had. Omstreeks 23.20 uur werd de 53-jarige vrouw uit Amersfoort gecontroleerd op de Paladijnenweg. Zij bleek te veel gedronken te hebben en blies op het bureau 570 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kon tevens haar rijbewijs inleveren.