Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Interoute benoemt telecomveteraan tot Executive Vice President

Jan Louwes nieuwe VP bij grote Europese netwerkoperator

London, VK - 5 februari 2008 -- De internationale telecomveteraan Jan Louwes is in dienst getreden van Interoute, eigenaar en beheerder van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data. Louwes krijgt de functie van Executive Vice President Sales en Marketing. Hij is afkomstig van Forrester Research, waar hij verantwoordelijk was voor verkoop en ondersteuning in de EMEA regio. Met meer dan 18 jaar ervaring in de internationale ICT-dienstverlening brengt Louwes grote kennis van zaken met zich mee, lopend van strategie, financiën, verkoop tot business development. Deze ervaring is van grote waarde voor Interoute, dat voornemens is de omzet in de komende drie jaar te verdubbelen en het marktaandeel in de zakelijke markt te vergroten.

Louwes heeft managementposities bekleed bij KPN en KPNQwest. Tussen 2002 en 2005 was hij verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van KPN. Deze ervaring is van belang voor Interoute en komt vooral van pas bij de ontwikkeling van nieuwe markten in Europa.

Jan Louwes: 'De telecommarkt heeft de laatste jaren turbulente tijden doorgemaakt. Dat Interoute in de laatste vijf jaar een aanzienlijke groei te zien heeft gegeven is daarom een opmerkelijke prestatie. Het is een opwindend idee om aan de slag te gaan bij zo'n succesvolle onderneming.'

In het verleden heeft Louwes diverse managementposities ingenomen bij AT&T Business Communications Services in de Verenigde Staten. Eerder was hij gedurende zeven jaar in diverse functies werkzaam voor ABN AMRO.

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 54.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 17.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan ¤1 miljard vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute één van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl

Contact voor de media:
Lubbers & De Jong
Elske van Gent
020 421 05 65
elske@l-dj.nl