Ingezonden persbericht


Persbericht

Met computer
Dental Clinics Nederland:
kroon in één behandeling

Amsterdam, februari 2008 - Groot en goed nieuws voor mensen die niet al teveel tijd bij de tandarts willen doorbrengen en toch een excellent onderhouden gebit willen hebben. Dental Clinics Weesp beschikt sinds kort met 'Cerec' over een nieuw systeem waarmee in één zitting een gedeeltelijke kroon of een volledige kroon kan worden gemaakt. Dat gebeurt met behulp van een geavanceerd computersysteem, Computer Aided Design / Computer Aided Manufacture geheten, waarbij een mini-camera in de mond precies de vorm van de kroon of gedeeltelijke kroon vastlegt tijdens de behandeling.

Individueel
Bij dit nieuwe proces zijn geen afdrukken en noodkronen meer nodig, zodat de hele behandeling in één zitting kan worden gedaan. Dat scheelt dus heel veel tijd en rompslomp. De behandeling is simpel: de oude vulling en tandbederf worden verwijderd, de meteen daarna met behulp van de computer individueel vervaardigde - gedeeltelijke - kroon wordt gepast, daarna eventueel bijgewerkt waarna de inlay of kroon wordt geplaatst met composietcement en verhard met licht. Afhankelijk van de complexiteit duurt de behandeling niet langer dan één tot anderhalf uur. Tandarts en patiënt, dat is duidelijk, zijn beiden enorm gebaat met deze nieuwe procedure.

Camera
De patiënt merkt weinig van de hele behandeling. Met een kleine camera in de mond wordt een optische driedimensionale opname gemaakt. Het beeld wordt weergegeven op een scherm in een driedimensionaal beeld. Nadat de driedimensionale restauratie is ontworpen, wordt met diamanten boortjes uit een blokje hoogwaardig porselein het ontwerp gefreesd. Het witte porselein komt in de kleur van de tanden van de patiënt. Een bijkomend voordeel: er is minder verlies aan natuurlijk tandmateriaal.

Vandaag de dag vinden mensen het behouden van een mooi wit en recht gebit steeds belangrijker. Een mooi gebit geeft immers zelfvertrouwen. Bij Dental Clinics werken enthousiaste teams die alle tandheelkundige specialismen vertegenwoordigen. Deze teams beschikken over de meest geavanceerde apparatuur en leveren zo de beste tandheelkundige zorg aan patiënten. Dental Clinics heeft vestigingen in Weesp, Zwolle en Maastricht



Ingezonden persbericht