Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Nunspeet/Apeldoorn  65-jarige vernielt autoruit           |
|     |koperdieven                                               |
Door met een ijzeren staaf de achterruit van de personenauto van drie koperdieven aan gruzelementen te slaan, zette de benadeelde 65-jarige vrouw uit Nunspeet, dinsdagmorgen 5 februari rond 11.00 uur de politie op het spoor van een gemakkelijk te herkennen vluchtauto van dit drietal.

De auto met kapotte achterruit werd dan ook korte tijd later, door een surveillerende politieman gesignaleerd op de Amersfoortseweg onder Hoog Soeren in de gemeente Apeldoorn. De drie inzittenden konden na een korte achtervolging en zoekactie worden opgepakt.

De vrouw ontdekte het drietal dinsdagochtend op haar terrein aan de Waterweg in Nunspeet. Ze herkenden twee van de mannen en hun auto van hun eerdere bezoek van afgelopen vrijdagmiddag waarbij een ton met koper werd gestolen. Toen de drie mannen merkten dat de vrouw hen had ontdekt, stapten ze snel in de auto en reden weg. Bij het wegrijden zag de vrouw kans om met een ijzeren staaf de achterruit van de auto te vernielen en belde daarna direct de politie. Het incident werd door de meldkamer van de politie aan de surveillerende auto's verspreid, waarna de politie de auto onder Apeldoorn in het vizier kreeg.

Het bos in Het vluchtende trio raakte, nadat ze met hun auto herkend waren, ter hoogte van het restaurant de Echoput van de weg, toen ze hun snelheid verhoogden. Te voet probeerden de drie mannen het bos in te vluchten. Met assistentie van twee toevallig passerende politiemensen en op aanwijzingen van omstanders, konden twee van de drie verdachten worden aangehouden toen ze zich bij een hekwerk vast liepen.

De derde verdachte werd even later na een zoekactie van Jachtopzichters (Buitengewone Opsporingsambtenaren) en Koninklijke Marechaussee, door twee leden van de KMAR op de Wieselseweg in de gemeente Apeldoorn aangehouden. De verdachten bleken 23, 28 en 55 jaar oud en afkomstig uit Apeldoorn en werden voor nader onderzoek ingesloten.
---


---


---

---- --