Gemeente Zwolle

Jamie Oliver café in Zwolle

Datum uitgave persbericht: 02/05/2008

Onder de naam 'Start tot Eat' werken het Deltion College, Travers en de gemeente Zwolle plannen uit voor een 'Jamie Oliver' café in Zwolle. Dit project is de opvolger van Watch!Out dat begin vorig jaar is beëindigd.

In het kader van Samen Maken We de Stad hebben Deltion, Travers en gemeente de kans gegrepen om kennis gebundeld aan te bieden en een goede opvolger voor Watch!Out te realiseren. Het café, naar voorbeeld van het 'Jamie Oliver' café in Amsterdam en Londen, moet een middenklasse restaurant worden in Zwolle, bij voorkeur in de binnenstad. Jongeren leren hier de vaardigheden, die nodig zijn om in de horeca te werken.

Start begin schooljar 2008/2009

Het Deltion College en de gemeente hebben uitgesproken om aan het begin van het schooljaar 2008/2009 te starten. Het geld voor dit project, EUR 60.000,- komt uit de meerjarenbegroting jeugdcriminaliteit. Het streven is dat het restaurant zich na 2009 zelf kan bedruipen. Ervaringen elders in het land leren dat dit haalbaar moet zijn.

Oorzaken stopzetten Watch!Out Holtenbroek

Er zijn diverse oorzaken om Watch!Out stop te zetten. Onder andere omdat het werk bij tijd en wijle saai was en er te weinig was te doen in Holtenbroek. Hierdoor stokte de aanwas en raakte het proces op slot. Het toezichthoudersproject voor jongeren had als primaire doelstelling het bieden van verbetering in werk- en scholingssituatie. De opvolger van Watch!Out, "Start to Eat" speelt in op die scholing en opleiding.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 05-02-2008 tot 04-03-2008