Gemeente Hilversum

"Gemeente Hilversum voorbeeld"

5 februari 2008
De Noord-Hollandse gedeputeerde voor wonen, welzijn en zorg, mevrouw Sascha Baggerman, heeft op woensdag 30 januari een werkbezoek gebracht aan de gemeente Hilversum.

Wethouder Ben Hammer ontving haar in de Hilversumse Meent waar op initiatief van de bewoners in oktober vorig jaar het Infopunt met bibliotheek is geopend in de voormalige woning aan de Noordermeent 51. Zorgpalet Gooi en Vechtstreek, Versa Welzijn en de woningcorporatie Gooi en Omstreken gaan hier samenwerken aan een geïntegreerde dienstverlening aan de Meentbewoners. De hulp kan variëren van praktische huishoudelijke zaken of het invullen van aanvraagformulieren tot ingewikkelde vragen van zelfstandig wonende, langdurig zieken of gehandicapten.

Vervolgens bracht het gezelschap een bezoek aan het nieuwe gemeentelijke WWZ-loket 'wegwijs in welzijn en zorg', dat gevestigd is aan de Larenseweg 30, onder één dak met Versa welzijn en de woonwinkel van Dudok Wonen.

Het bezoek werd afgesloten in het wijkcentrum St. Joseph aan de Minckelersstraat. Vertegenwoordigers van HilverZorg, Het Gooi en Omstreken en SHERPA gaven hier een toelichting op het reilen en zeilen van dit nieuwe wijkcentrum, inclusief het recent geopende grand café.

De gedeputeerde was onder de indruk van de wijze waarop de beleidsvelden wonen, welzijn en zorg in Hilversum met elkaar in verbinding zijn gebracht en hoe de lokale instellingen met elkaar samenwerken. Sascha Baggerman: 'Gemeente Hilversum is in haar aanpak een voorbeeld voor de rest van de provincie'.

Wonen, welzijn, zorg valt onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van wethouder Ben Hammer.