Stadsdeel Bos en Lommer

Bezoekadres
Bos en Lommerplein 250
1055 EK Amsterdam
Postbus 57239
1040 BC Amsterdam
Telefoon 020 5812711
Fax 020 5814711
www.bosenlommer.amsterdam.nl
Sector Middelen
Afdeling Communicatie

Persuitnodiging
Datum 1 februari 2008
Ons kenmerk 080201

Ouderbetrokkenheid.nl van start
Hoe betrek je ouders bij het onderwijs van hun kind?

Graag nodigen wij u uit voor de presentatie Ouderbetrokkenheid.nl op vrijdag 5 februari 2008 in Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam. Pieter Hilhorst, de dagvoorzitter, heet u van harte welkom om 15.00 uur. Het programma duurt tot 17.30 uur.

Scholen - of ze nu 'wit' of 'zwart' zijn - vormen een kleurrijke omgeving. Het zijn werelden waar verschillende culturen en leefstijlen bij elkaar komen, maar waar het ook letterlijk wemelt van de kleuren: van kindertekeningen in het handvaardigheidlokaal tot de kleding, rugzakken en scooters waarmee leerlingen zich van elkaar onderscheiden. Een school is bovendien een gemeenschap waaraan iedereen kleur kan geven; de schooldirectie, leraren en . de ouders.

Stedelijke opdracht
Project Capabel, onderdeel van stadsdeel Bos en Lommer, heeft de stedelijke opdracht gekregen om ouderbetrokkenheid te realiseren op de Amsterdamse scholen. Ayhan Yalin, portefeuillehouder onderwijs: "Natuurlijk ben ik er bijzonder trots op dat ons project, door hun expertise, deze opdracht voor de stad mag uitvoeren."

Ouderbetrokkenheid.nl is een initiatief dat zich richt op het stimuleren van ouderbetrokkenheid op Amsterdamse Scholen, het versterken van het contact tussen ouders en de scholen en het uitwisselen van kennis en ervaring. De focus ligt hierbij vooral op de behoeftes en de belevingswereld van ouders. Ouderbetrokkenheid.nl doet dat door procesbegeleiding op scholen en door de bundeling en uitwisseling van expertise, de website en bijeenkomsten.

Noot voor de redactie (