MediaPlaza


Introductiecursus Kennismaken met informatiebeveiliging Datum: woensdag 6 en donderdag 7 februari 2008
Tijd: 9:00 - 17:00 uur
Plaats: Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht
Prijs: 1.140 Euro excl. BTW
Maximaal aantal deelnemers: 25

Stichting Media Plaza organiseert een tweedaagse introductiecursus met de titel Kennismaken met informatiebeveiliging. Deze cursus wordt gegeven door drie deskundigen uit het bedrijfsleven, namelijk de heer Ing. J.A. (Jacques) Cazemier, de heer Ing. E.J. (Ernst) Oud CISA CISSP en de heer drs. Fred van Noord. De rode draad tijdens de cursus vormt de Code voor Informatiebeveiliging - NEN 17799. Vanwege de grote nadruk op de praktijk heeft u na afloop van deze cursus een praktisch houvast om direct in de eigen organisatie toe te passen.

Opleidingsdetails

Deze introductiecursus leidt op om structurele informatiebeveiliging in organisaties (overheid, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, bedrijfsleven en andere sectoren) in te richten, de inrichting te coördineren en aan te sturen. De focus tijdens deze kleinschalige (maximaal 25 deelnemers) cursus ligt meer op het 'hoe' dan op het 'wat'.

Een groot deel van deze interactieve cursus bestaat uit het maken van een praktijkcase waarbij informatiebeveiliging structureel in een fictief bedrijf wordt opgezet. Daarbij komen de meest voorkomende problemen van het inrichten in de praktijk aan de orde. Het geeft u de unieke mogelijkheid te oefenen. Natuurlijk kunt u ook vragen stellen aan de drie experts over de toepassing van informatiebeveiliging in uw eigen organisatie en/ of bedrijfstak.

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod: feiten, menselijke factoren, organisatorische maatregelen en aanpak van structurele informatiebeveiliging.

Cursusmaterialen

Deelnemers van de cursus Kennismaken met
informatiebeveiliging ontvangen o.a. na afloop een kopie van de NEN 17799 - Code voor Informatiebeveiliging en het boek 'Handboek digitale criminaliteit' van Arjan Dasselaar. U ontvangt ook een certificaat, ondertekent door de drie docenten van de cursus.

Doelgroep

Deze cursus is interessant voor iedereen die bij het uitoefenen van zijn of haar werk met informatiebeveiliging in aanmerking komt en hierover meer wil weten. Er is geen specifieke voorkennis, technische achtergrond of ervaring met informatiebeveiliging en/ of ICT noodzakelijk.

Docenten
Jacques Cazemier
De heer Ing. J.A. (Jacques) Cazemier beschikt over een brede kennis en ervaring op het terrein van informatiebeveiliging en van kwaliteitsbeheersing bij het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van geautomatiseerde systemen. Hij is de afgelopen jaren betrokken geweest bij alle facetten van het inzetten daarvan. Jacques is werkzaam bij Verdonck, Klooster & Associates. De laatste jaren is Jacques vooral betrokken geweest bij beleids-, organisatorische en planningsaspecten van informatiebeveiliging en het ontwikkelen daarvan, met aandachtsgebieden als informatiebeveiligingsbeleid, risico analyse methodes en beveiligingsarchitecturen. Voor het vertalen van architecturen naar concrete maatregelen heeft hij technici aangestuurd. Het begeleiden van organisaties die informatiebeveiliging structureel onderdeel maken van hun bedrijfsvoering, het inrichten van beveiligingsorganisaties (ISMS) en BCM zijn gebieden waar hij resultaten boekte.
Ernst Oud Ernst Oud
De heer Ing. E.J. (Ernst) Oud CISA CISSP is senior manager bij Deloitte Enterprise Risk Services en gespecialiseerd in informatiebeveiliging en business continuity management. Hij assisteert organisaties bij de invoering van de Code voor Informatiebeveiliging en bij vraagstukken op het gebied van bedrijfscontinuïteit. Voor Deloitte werkte Ernst onder andere als consultant bij de marktleider van uitwijkdiensten en als security officer. Hij is lid van de NEN normcommissie waaronder de ISO normen voor informatiebeveiliging ressorteren, zoals ISO 17799 en ISO 27001. Daarnaast is hij lid van het Centraal College Deskundigen - Informatiebeveiliging, verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het Nederlandse certificatieschema voor ISO 27001. Ernst is docent BCM aan de TIAS Business School en docent informatiebeveiliging bij het NEN.
Fred van Noord
De heer drs. Fred van Noord is organisatiepsycholoog en informatiebeveiliger. Hij adviseert als adviseur bij Verdonck, Klooster & Associates zijn opdrachtgevers over de inrichting van de beveiligingsorganisatie en van het risicomanagementproces, over applicatiebeveiliging en bewustwording. Fred is docent van de module 'De menselijke factor en organisatieverandering' van de masteropleiding MRIS (Master of Risk control & Information Security) bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Binnen het bestuur van het GvIB is hij verantwoordelijk voor professionalisering van het vakgebied.

Meer informatie?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Mariëlle Kaanders via telefoonnummer 030 291 4125 of e-mail marielle.kaanders@mediaplaza.nl. inschrijven