Ingezonden persbericht


Persbericht

Cursus Kennismaken met informatiebeveiliging

Utrecht, 3 januari 2008 - Stichting Media Plaza organiseert op woensdag 6 en donderdag 7 februari de cursus Kennismaken met informatiebeveiliging bij Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht. Het doel van deze tweedaagse cursus is om bedrijven en organisaties kennis te laten maken met praktische en structurele informatiebeveiliging.

Deze interactieve en kleinschalige cursus is ontwikkeld door en wordt gegeven door ervaren deskundigen uit het bedrijfsleven, namelijk Jacques Cazemier, Ernst Oud en Fred van Noord. Vanwege de grote nadruk op de praktijk, door het maken van een doorlopende praktijkcase, heeft men na afloop een houvast om het geleerde direct in de eigen organisatie toe te passen. De focus ligt meer op het 'hoe' dan op het 'wat'.

Informatiebeveiliging is zoveel beveiligen als zin heeft en als het mis gaat de schade zoveel mogelijk beperken. Praktische informatiebeveiliging gaat niet over techniek. Informatiebeveiliging heeft ook helemaal geen jargon nodig. Dat kan in gewone mensentaal worden besproken. Iedereen in een organisatie moet zich ervan bewust zijn dat aan beveiliging gedaan moet worden, door henzelf en door anderen. Weten waar het over gaat is essentieel. Om dat uit te zoeken kan een simpel principe worden gehanteerd: onderzoeken, kiezen en handelen. Het uiteindelijke handelen gebeurt ook via een gestructureerde manier, namelijk: plannen, ontwerpen, bouwen, uitvoeren en evalueren.

Voor meer informatie over het programma en inschrijving kan men kijken op www.mediaplaza.nl/event/winterschool. Of u kunt contact opnemen met Mariëlle Kaanders, via telefoonnummer 030 291 41 25 of e-mail marielle.kaanders@mediaplaza.nl.



Ingezonden persbericht