Platform Biologica


Eerste Biologische Ondernemersdag op 6 februari 16 januari 2008

Op woensdag 6 februari 2008 organiseert de Vakgroep Biologische Landbouw van LTO/Biologica een landelijke Biologische Ondernemersdag. Voor het eerst zullen boeren en tuinders uit álle biologische sectoren elkaar ontmoeten rond beleid, innovatie en huisverkoop.

De dag wordt een unieke gelegenheid tot ontmoeting en opdoen van inspiratie. Er zijn o.a. meer dan twintig workshops. De dag vindt plaats tijdens de BioVak beurs die op 6 en 7 februari 2008 in Apeldoorn wordt gehouden.

Beleid en duurzaamheid
De ochtend van de Biologische Ondernemersdag staat in het teken van beleid. Vanaf 10.30 uur gaan verschillende sprekers in op de relatie van de biologische landbouw met de drie ps van duurzaamheid: people, planet en profit. O.a. Arie van den Brand, voorzitter van Biologica, en Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland, laten hun licht op dit thema schijnen en is er uitgebreide discussie met de zaal.

Meer dan 20 workshops
s Middags ligt de nadruk op innovatie, met meer dan 20 workshops. Ondernemers nemen in de workshops het voortouw. Vanaf 14.00 uur gaan de workshops van start rond de onderwerpen biodiversiteit, klimaat, veevoer, bodem & bemesting, innovatie, controle en huisverkoop. De insteek is praktisch, inhoudelijk en bedrijfsgericht, bv. Eigen voer telen, Niet kerende grondbewerking of Nieuwe markten via de webwinkel.

Directe verkoop en BioVak
Speciale aandacht is er voor bedrijven met directe verkoop. Tijdens de dag wordt het nieuwe handboek Directe Verkoop gepresenteerd. Hierin staan praktische tips m.b.t. regelgeving, klantenwinning, winkelinrichting en onderlinge samenwerking. Vanaf 14.00 uur kunnen tevens de stands op de BioVak beurs bezocht worden.

Wanneer: woensdag 6 februari 2008 van 10.30- 19.30 Waar: Americahal, Laan van Erica 50, Apeldoorn
Organisatie: Vakgroep Biologische Landbouw LTO/Biologica, i.s.m Bioconnect, Van Eigen Erf, Centrum Biologische Landbouw en Land&Co Kosten: gratis voor biologische ondernemers (inclusief lunch en bezoekmogelijkheid BIOVAK). Diner 20 euro p.p.
Info, aanmelden: info@biologica.nl, (030) 233 99 70

Meer info over BioVak, de vakbeurs voor biologische land- en tuinbouw: www.biovak.nl