Ingezonden persbericht


POPviePOPview
Overzicht van jonge popfotografen
i.h.k.v. Lex van Rossen-Award
wo 6 feb t/m zo 2 mrt 2008
Melkweg Galerie

Tijdens het 22e Eurosonic / Noorderslagfestival in de Oosterpoort in Groningen was de eerste editie van de fotocompetitie POPview te zien. Uit meer dan 100 inzendingen uit verschillende Europese landen werden 7 jonge popfotografen (niet ouder dan 35 jaar) door een selectiecommissie uitgekozen. Tijdens het festival werd de winnaar van de Lex van Rossen-Award bekend gemaakt, die eveneens door een professionele jury is vastgesteld.

Winnares van de eerste editie van de Lex van Rossen-Award is de Nederlandse Annie Hoogendoorn.
De Award is een eerbetoon aan de in februari 2007 overleden Nederlandse popfotograaf Lex van Rossen, van wie in mei 2005 de laatste grote tentoonstelling in de Melkweg Galerie te zien was. Hij wordt door velen als een pionier van de Nederlandse popfotografie beschouwd. Een van zijn laatste wensen was steun en inspiratie te geven aan een nieuwe generatie popfotografen.

Precies één jaar na zijn dood vindt de aan hem gerelateerde expositie plaats. Lex van Rossen was een van de meest bekende en beeldbepalende popfotografen in Nederland. POPview bestaat uit werk van de 7 finalisten:
Ben van Alboom & Wouter van Varenberg (BE), Bertrand Bosredon (FR), Dennis Duijnhouwer (NL), Annie Hoogendoorn (NL), Matthias Popp (DE), Emma Svensson (SE), Tom Verbruggen (BE).