Ingezonden persbericht


het Keringhuis
Publiekscentrum Water

Persbericht
Datum: 23 januari 2008

Woensdag 6 februari 2008:
Filmavond over klimaatverandering
55 jaar na Watersnoodramp

Hoek van Holland - In 2008 (precies 55 jaar na de Watersnoodramp in 1953) maakt Nederland zich op voor extreme weersomstandigheden door een dreigende verandering van het klimaat. Volgens de nieuwste inzichten speelt de mens een rol bij de opwarming van de aarde. We weten alleen nog niet precies hoe en in welke mate. Op woensdag 6 februari is er in het Keringhuis een gratis filmavond over klimaatverandering, waarop de film 'An Inconvenient Truth' (van Al Gore) wordt getoond. Vooraf is er een presentatie door Gerard Franx (oud-medewerker van het KNMI) over de nieuwste rapporten van het KNMI met klimaatvoorspellingen voor de toekomst. Districtshoofd Marc Walraven van Rijkswaterstaat opent de avond. Hij is de beheerder van de Maeslantkering.

Programma
De filmavond begint op 6 februari om 19.30 uur in het Keringhuis voor een ontvangst met een gratis kopje koffie/thee of wat fris. Om 19.45 opent Marc Walraven (districtshoofd Rijkswaterstaat) de avond. Om 20.00 geeft Gerard Franx als oud-medewerker van het KNMI en als rondleider in het Keringhuis een interessante presentatie over de rapporten van het KNMI, waarbij uitgelegd wordt wat de gevolgen zijn van de opwarming van de aarde. Vervolgens krijgt u om 20.30 uur de film te zien van Al Gore: An Inconvenient Truth. Deze film legt uit wat het verband is tussen de uitstoot van broeikasgassen en de temperatuurstijging. De avond wordt rond 22.00 afgesloten met gelegenheid tot het stellen van vragen. Deelname aan de avond is gratis. Bezoekers moeten zich wel van tevoren aanmelden bij het Keringhuis (via e-mail of telefonisch).

Toegang gratis en iedere dag geopend
Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een leuk en leerzaam informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. In het Keringhuis, Publiekscentrum Water, participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis en het Keringhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor rondleidingen wordt aanbevolen, dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (info@keringhuis.nl). Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
telefoon: 0174 - 511 222
email: info@keringhuis.nl
internet: www.keringhuis.nl