Gemeente Bronckhorst

Informatieavond verkeerssituatie Keijenborgseweg en Oude Kruisbergseweg Velswijk 6 februari a.s.

De gemeente Bronckhorst heeft in de periode november 2005 t/m juni 2007 aan het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP) gewerkt. In dit plan is het beleid op het gebied van verkeer en vervoer beschreven. Het plan is tot standgekomen met een grote inbreng van onze inwoners. Vooral tijdens de inventarisatie van knelpunten is veel ingebracht.

Knelpunten Oude Kruisbergseweg en Keijenborgseweg
Enkele aanwonenden van de Oude Kruisbergseweg hebben de verkeerssituatie op de Oude Kruisbergseweg en Keijenborgseweg als knelpunt aangemerkt. De verkeersdrukte, gereden snelheden en de hoeveelheid vrachtverkeer veroorzaken overlast. Verkeerstellingen hebben uitgewezen dat de wegen drukker zijn dan wenselijk is en dat de gereden snelheden te hoog liggen. Dit is voor de gemeente aanleiding de verkeerssituatie verder te onderzoeken met als doel maatregelen te nemen om de problemen op te lossen.

Informatieavond
Omdat aan- en omwonenden in Velswijk goed bekend zijn met de situatie, vraagt de gemeente hen mee te denken in de oplossingen. Hiervoor organiseert de gemeente een informatie-/discussieavond op 6 februari a.s. in zaal D'n Draejer, Velswijkweg 50 in Velswijk. De avond bestaat uit een algemene toelichting, een (aanvullende) klachteninventarisatie en het gezamenlijk zoeken naar realistische en praktisch realiseerbare oplossingen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur).

Hengelo (Gld), 23 januari 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --