Gemeente Harlingen

Harlingen koerst naar 2025: Voortvarend veelzijdig 25-1-2008
In de raadsvergadering van 6 februari aanstaande zal de gemeenteraad van Harlingen het eerste deel behandelen van de Stadsvisie. De houtskoolschets hoeft nog neit door de raad te worden vastgesteld, maar kan ten behoeve van de inspraak vrij gegeven worden. Na ontvangst van de inspraakreacties wordt de houtskoolschets ter discussie en vaststelling aan de raad voorgelegd.

Harlingen wil zich goed voorbereiden op de toekomstige ontwikkeling van de gemeente. Daarom is als eerste stap op weg naar een Structuurvisie de Houtskoolschets opgesteld. In deze schets wordt aangegeven voor welke belangrijke ontwikkelingen Harlingen komt te staan en welke richting zij daaraan wil geven. Dat is nodig omdat veel ontwikkelingen bij Harlingen niet alleen van lokaal maar ook van provinciaal en nationaal belang zijn en de gemeente langs deze weg haar inbreng kan leveren. Denk hierbij aan de Zeehaven, de opwaardering van de A31, het uitdiepen en vergroten van het Van Harinxmakanaal, de nieuwe sluizen, het Wad als beschermd natuur gebied met invloed op de activiteiten op het land en aan de dijkverzwaringen die nu en in de toekomst ontwikkelingen zullen gaan bepalen. Door samenhang aan te brengen tussen alle ontwikkelingen weten wij nu waar we op moeten letten en worden ad-hoc beslissingen voorkomen. Harlingen kiest in de Houtskoolschets voor een offensieve en zelfbewuste strategie. Een strategie die erop gericht is de kansen die er liggen te benutten op een afgewogen en slimme manier: voortvarend veelzijdig.

Bij de Houtskoolschets is Harlingen niet over een nacht ijs gegaan. Er is gesproken met een groot aantal mensen uit de Harlingse samenleving, gediscussieerd in de Raad en B&W, er over de toekomst gediscussieerd met inwoners op een speciaal daarvoor georganiseerde avond en er is uiteraard ook gesproken met vertegenwoordigers van andere overheden. Ook de Harlingse jeugd heeft haar gedachten in een teken en opstelwedstrijd de vrije loop laten gaan.

Klik hier voor de Houtskoolschets