Gemeente Rotterdam

Op woensdag 6 februari om 08.45 zal wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale zaken en Grotestedenbeleid) de duizendste OOR-subsidieaanvraag toekennen aan de heer Brayn Alibaks. De uitreiking vindt plaats bij de Ondernemersbalie in het kantoor van de Kamer van Koophandel, Blaak 40 te Rotterdam.

De OOR-subsidie (Ondersteuning Ondernemers Rotterdam) bestaat sinds september 2005 en is bedoeld om ondernemersvaardigheden te verbeteren. Zowel starters als gevestigde ondernemers in Rotterdam kunnen 50 % van de kosten, met een maximum van 1.000 euro, voor hun website, advies en cursussen met de regeling dekken. De OOR-subsidie wordt verstrekt door de Gemeente Rotterdam. De medewerkers van de Kamer van Koophandel Rotterdam verzorgen de intakegesprekken.

De feiten:

40 % van de aanvragers gebruikt de OOR-subsidie voor het ontwerp van een website
35 % van de aanvragers is starter
9 % gebruikt de subsidie voor fiscaal en juridisch advies 8 % gebruikt de subsidie voor advies over zijn ondernemersplan

De duizendste aanvraag werd gedaan door de heer Brayn Alibaks. Hij is een ondernemer op Rotterdam-Zuid binnen de creatieve sector. Zijn bedrijf, Fast Flash, is gespecialiseerd in webimplementatie (websites, hostings en domeinen).

Bron: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, 31-01-2008