Gemeente De Bilt


Huisartsen tekenen voor MENS

Samenwerkingsovereenkomst gezondheidscentrum De Bilt en gemeente De Bilt innovatieproject WMO

Het WMO innovatietraject MENS verloopt voorspoedig. Steeds meer partijen sluiten zich aan. Nu ook het gezondheidscentrum De Bilt. Op 6 februari 2008 tekenen de manager van gezondheidscentrum De Bilt, de heer Hirsch, en wethouder zorg en welzijn van de gemeente De Bilt, de heer Mittendorff, een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vindt om 17.00 uur plaats in Buurthuis 't Hoekie. Samen met de convenantpartners wil het gezondheidscentrum werken aan dezelfde doelstelling: het mogelijk maken voor ouderen en mensen met een beperking om zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen.

In de overeenkomst staat onder andere opgenomen dat de partijen zich inspannen om een samenhangende infrastructuur op het gebied van wonen, welzijn en zorg in De Bilt West te versterken. Dit houdt in dat zij samen werken aan een sociaal steunpunt, een project meer bewegen voor chronisch zieken, de signalering van knelpunten bij wmo-indicaties, periodiek overleg met het integraal wijkteam (zorgteam) en specifieke gezondheidsprojecten die in het kader van het lokaal gezondheidsbeleid in pilotgebieden wellicht worden uitgevoerd. Wethouder Mittendorff is verheugd: " Alweer een stap in de goede richting. Wij zijn blij dat nu ook huisartsen en andere gezondheidswerkers zich aansluiten. Dit laat zien dat het project breed gedragen wordt in de zorgsector. Op deze manier kunnen wij met zijn allen nog beter voorzien in een samenleving waar iedereen zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen ".

De gemeente De Bilt realiseert het project samen met Stichting Buurtwerk De Bilt, Cordaan/Dijckstate, Stichting De Bilthuysen, Stichting Ouderenwerk De Zes kernen, Reinaerde, Stichting Vitras, de Woonstichting SSW, Kwintes en de provincie Utrecht. Doel is dat uiterlijk per april 2009 een volledig pakket aan diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg wordt aangeboden in de wijken Maartensdijk en De Bilt West, waardoor burgers - al dan niet met beperkingen - zo lang mogelijk op een prettige manier zelfstandig in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen wonen.

Het innovatieproject MENS sluit aan op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning die sinds 1 januari 2007 van kracht is. Doel van de wet is om iedereen te laten deelnemen aan de maatschappij. De uitvoering van de wet is opgedragen aan de gemeenten. Het college van de gemeente De Bilt heeft de ambitie een woon- en leefomgeving vorm te geven, waarin het voor iedereen prettig wonen is, ongeacht leeftijd, gezondheidsproblemen of beperkingen en dat voorwaarden biedt voor maatschappelijke deelname, acceptatie en integratie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Linda van den Noort, telefoon (030) 228 95 01.

Bilthoven, 30 januari 2008