Ingezonden persbericht


Rages uit 'Het aanzien van ...', tentoonstelling in stadhuis

Wie kent hem niet: de jaarlijks terugkerende historische kroniek 'Het aanzien van...? met daarin een samenvatting van twaalf maanden wereldnieuws uit het afgelopen jaar? Een tentoonstelling in het Utrechtse stadhuis biedt een overzicht van de talloze rages en gadgets die in de loop van de afgelopen kwart eeuw in 'Het aanzien van...' de revue passeerden. Een feest van herkenning!

'Het aanzien van...' biedt, sinds 1962, ieder jaar een samenvatting van wereldrampen, oorlogen en dramatische momenten. Maar ook het 'kleine nieuws' krijgt aandacht. De Utrechtse historicus Han van Bree, dit jaar 25 jaar samensteller namens uitgeverij Het Spectrum, selecteerde rages en gadgets die de afgelopen kwarteeuw langs kwamen in 'Het aanzien van...' voor een tentoonstelling in het stadhuis. Ook zijn er foto's te zien van bijzondere momenten in de recente Utrechtse geschiedenis, die de nationale en zelfs de wereldpers hebben gehaald.

Een feest van herkenning dus, goed voor menige persoonlijke herinnering en vele 'o ja'-momenten. Precies wat ook de serie 'Het aanzien van ...' zelf beoogt: de herinnering opfrissen door middel van foto's, objecten en boeken.

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) van woensdag 6 februari tot en met donderdag 28 februari 2008.



Ingezonden persbericht