Platform Biologica


Kennisuitwisseling troef op Biologische Ondernemersdag 31 januari 2008

PERSBERICHT - Op de Biologische Ondernemersdag, op woensdag 6 februari 2008 tijdens de BioVak, laat de biologische primaire sector zien wat zij aan vernieuwing in huis heeft. In de middag en avond worden ruim 20 workshops gegeven rond kennis en innovatie. Boeren en tuinders nemen hierin het voortouw. De Vakgroep Biologische Landbouw van LTO en Biologica organiseert deze workshops in samenwerking met het kennisnetwerk Bioconnect.

In de middag en avond van de eerste Biologische Ondernemersdag draait alles om kennisuitwisseling. Ondernemers nemen het voortouw in meer dan 20 workshops rond vijf hoofdthemas: Markt, Kringlopen, Klimaat, Maatschappelijke Stages en Innovatie. De workshops sluiten aan op kennisprojecten die momenteel binnen Bioconnect worden uitgevoerd. Bioconnect is het kennisnetwerk van de biologische sector en wordt gecoördineerd door Biologica.

Voorbeeld Klimaat
In de workshop Co-vergisting van mest en biomassa laat veehouder Chris Bomers de mogelijkheden zien om via co-vergisting energie te winnen uit biomassa. Het nut en effect hiervan voor de biologische landbouw en het klimaat worden bediscussieerd.

Voorbeeld Markt
Hoe kunnen ondernemers zorgen dat ze een eerlijke prijs voor hun product krijgen? Deze vraag staat centraal in de workshop Eerlijke prijs zuivel. Door de stijgende veevoerprijzen dreigt de boer het sluitstuk te worden in de productieketen. Een eerlijke prijs is echter een prijs waarin alle kosten inclusief een marge voor investeringen zijn verdisconteerd. Natuurweide-voorzitter Kees van Zelderen gaat in op aanpak, strategie en ervaringen met afnemers.

Overige workshops
Het volledig programma is te vinden via www.biologica.nl/agenda.

Wanneer: Woensdag 6 februari 2008 van 10.00 - 22.00 u. Waar: Americahal, Laan van Erica 50, Apeldoorn
Organisatie: Vakgroep Biologische Landbouw LTO/Biologica Entree: Gratis voor biologische ondernemers
Info, aanmelden: info@biologica.nl, (030) 233 99 70

Einde persbericht