Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 6 februari

Fryslân, 06-02-2008 o Politieberichten van dinsdag 5 februari 07.00 uur t/m woensdag 6 februari 07.00 uur.

Oudehaske: eenzijdig ongeval met letsel
De politie heeft dinsdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een ongeval op de Hasker Utgongen, waarbij een 43-jarige vrouw uit Haskerdijken gewond raakte. De vrouw kwam met haar auto vanuit de richting Heerenveen. Door onbekende oorzaak raakte ze een verkeersbord op een verhoging in het wegdek en belandde in het water. Met behulp van een voorbijganger kon de vrouw uit het voertuig komen. Ze is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Gorredijk: inbrekers op heterdaad aangehouden
De politie heeft dinsdag een 34-jarige man en een 27-jarige vrouw, beiden uit Gorredijk, aangehouden op verdenking van een inbraak. Dinsdagochtend rond 05.00 uur ontdekten politiemensen dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Leitswei. Daar waren onder andere dekbedden gestolen. Kort daarvoor waren een auto en de vrouwelijke verdachte gesignaleerd bij het pand. Na ontdekking van de inbraak waren die weg. De auto werd bij de woning van de vrouw aangetroffen. Daar lagen ook meerdere dekbedden. Beide verdachten werden in de woning aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Sneek: hennepkwekerij opgerold
De politie heeft dinsdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld op de zolder van een woning aan de Nassau Dillenburgstraat. De 33-jarige bewoner werd aangehouden. Op de zolder werden zon 400 planten aangetroffen. Die zijn vernietigd. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: vernieler aangehouden
De politie heeft dinsdagavond een 41-jarige man uit Gorredijk aangehouden op verdenking van vernieling. De verdachte was op bezoek bij een kennis in de Morra. Na een onenigheid werd hij de woning uitgezet door de kennis. De verdachte werd boos en sloeg twee ruiten in. Toen de politie ter plaatse kwam, werd hij in zijn auto in de omgeving van de woning aangetroffen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: aanhouding verdachte op heterdaad
De politie heeft woensdagochtend vroeg een 24-jarige man op heterdaad aangehouden voor een inbraak in een winkel. De politie kreeg een melding dat mensen zich verdacht ophielden in een winkel aan de Stationsweg. De politie was snel met twee wagens ter plaatse en zag de 24-jarige en een andere verdachte. De twee gingen er bij het zien van de politie vandoor, in de richting van de Ringweg. Een agent rende achter de mannen aan en wist de 24-jarige te achterhalen en overmeesteren. Hij is overgebracht naar het bureau. De politie heeft nog met drie extra wagens en een politiehond gezocht naar de tweede verdachte, maar deze werd niet meer aangetroffen. In de directe omgeving werden twee zakken met in totaal bijna 1400 sigaretten aangetroffen. De politie onderzoekt nog de identiteit van de verdachte; hiervoor is de Vreemdelingenpolitie ingeschakeld. Verder doet de technische recherche vandaag onderzoek. Aangifte is gedaan door een 36-jarige inwoner van Jubbega.