Rob Florijn nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis

06/02/2008 09:46



Diakonessenhuis



De Raad van Toezicht van het Diakonessenhuis Utrecht-Zeist-Doorn heeft drs. Rob Florijn benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. De heer Florijn begint zijn werkzaamheden op 1 mei 2008. Hij volgt als voorzitter Roel Steenbergen op die op 1 juli met pensioen gaat.

Rob Florijn staat bekend als een ondernemende vernieuwer die zaken weet te realiseren. Het Diakonessenhuis is koploper in patiëntveiligheid en kwaliteit. Florijn gaat als voorzitter leiding geven aan de ambities die het Diakonessenhuis heeft. De huidige ontwikkelingen in de zorg zoals de marktwerking en het centraal stellen van de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van de patiëntenzorg zijn daarbij speerpunten.

Momenteel is Rob Florijn voorzitter van de Raad van Bestuur van Vitavalley, een internationaal samenwerkingsverband tussen 17 zorg- en kennisinstellingen. Hij was jarenlang seniorpartner bij de financiële adviespoot van Ernst & Young International. Aansluitend werkte hij op managementposities bij ABN AMRO, Aegon en Delta Lloyd. Rob Florijn is wetenschappelijk actief op onder meer het terrein van de bestuurlijke informatieverzorging en (bedrijfstak)innovatie. Hij is lid van de Raad van Toezicht bij vier zorginstellingen en lid van de adviescommisie voor de accreditatie van de faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Met zijn kennis, kunde en ervaring zal hij in de komende jaren leiding geven aan de ingezette ontwikkelingen van het Diakonessenhuis.





http://www.diakonessenhuis.nl