Marc van't Noordende, lid Raad van Bestuur, verlaat Essent

06/02/2008 10:02



Essent N.V.



Arnhem, 6 februari 2008 - Essent N.V. maakt bekend dat Marc van 't Noordende, lid van de Raad van Bestuur, in goed overleg met de Raad van Commissarissen per 1 april 2008 zal terugtreden.

Sinds 2002 is hij lid van de Raad van Bestuur van Essent.

De Raad van Commissarissen is Marc van 't Noordende zeer erkentelijk voor de succesvolle wijze waarop hij in de afgelopen 6 jaar mede leiding heeft gegeven aan de onderneming.

Vooruitlopend op afsplitsing van het netwerkbedrijf bij Essent zal de functie in de Raad van Bestuur die nu vacant komt, niet worden opgevuld.

Krachtens de Wet Onafhankelijk Netbeheer zal er een ontvlechting komen van de operaties en de gezamenlijke ondersteunende diensten tussen het hoofdkantoor van Essent en het netwerkbedrijf. Deze afsplitsing moet uiterlijk 1 januari 2011 geëffectueerd zijn.

Per 1 april 2008 zal de Raad van Bestuur van Essent N.V. bestaan uit Michiel Boersma (Voorzitter en CEO) en Rinse de Jong (CFO).

Over Essent
Essent is met een jaaromzet in 2006 van EUR 6,4 miljard het grootste energiebedrijf van Nederland. Essent levert elektriciteit, gas en warmte aan huishoudelijke en zakelijke klanten. Essent is actief in de gehele energieketen: van de productie van energie tot en met de levering aan eindverbruikers. De onderneming beschouwt Nederland als haar thuismarkt, maar heeft inmiddels ook een aanzienlijke marktpositie opgebouwd in Duitsland en is in toenemende mate actief in België. De milieutak van het concern verwerkt afval tot energie en reststromen. Bij Essent werken circa 10.000 mensen.





http://www.essent.nl