Gemeente Wijk bij Duurstede

Eerste Beursplein Wijk groot succes!

Afgelopen donderdag 31 januari vond in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede het eerste Beursplein Wijk plaats. Op het Beursplein ontmoeten bedrijfsleven en maatschappelijke
(vrijwilligers)organisaties elkaar als een markt van vraag en aanbod, met als doel om zoveel mogelijk 'matches' tot stand te brengen. Ontmoeting is daarbij het kernbegrip. De beursvloer valt onder de bredere noemer van het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO).

Het eerste Beursplein Wijk is zeer succesvol verlopen. Veel vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties waren aanwezig. Zij ontmoetten elkaar in vier verschillende `hoeken' met elk een eigen thema. Wethouder Jan Burger was spreekstalmeester en bracht een aantal `vragers' expliciet onder de aandacht.

Om 17.00 uur luidde burgemeester Guus Swillens de gong en kon het handelen beginnen! Net als bij een gewone beurs was het een drukte van belang. Speciaal hiervoor aangestelde hoekmannen en -vrouwen waren belast met het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. De matches werden meteen bekrachtigd door de aanwezige notarissen. Het uiteindelijke resultaat is dat er maar liefst 36 matches zijn gesloten, die in totaal een waarde van meer dan EUR 100.000 vertegenwoordigen. Een resultaat boven verwachting voor de schaal van Wijk bij Duurstede!