Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 6 februari 2008

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Van Speijkstraat 66, dakkapellen aanbrengen.

Flatusstraat 64Hobbemastraat 23, woning op verdieping uitbreiden.

Molenbaan 18-20, verdiepingsvloer bouwen en entree veranderen.

Solislaan/Grateastraat, voet/fietsbrug bouwen.

Dorus Rijkersrede 28, dakkapel achterzijde aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Breedspoor 52, woning uitbreiden.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvraag en de ontwerpbeschikking met ingang van donderdag 7 februari 2008, gedurende 6 weken, op werkdagen ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

SLOOPVERGUNNING

Verzenddatum 25 januari 2008:

Capelseweg 150, woning op verdieping uitbreiden.

Rondedans 134, woning uitbreiden.

Amsteldiep, winkelruimte uitbreiden.

Talingstraat 2, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Meindert Hobbemastraat 23, woning achterzijde uitbreiden.

Verzenddatum 31 januari 2008:

s-Gravenweg 191, vogelverblijf met afrastering plaatsen.

Orfeo 32, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Orfeo 34, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Wijnkoopsbaai 92, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Beemsterhoek 58, zeil verwijderen (sloopvergunning).

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, dan kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Kapvergunningen

aangevraagd

Door overigen:

Pelikaanweg 1


1 Schietwilg (Salix alba) wegens overlast. Geen herplant.

Slotlaan 20


1 plataan (Aceri folia) wegens overlast. Geen herplant.

J. Catslaan 49


1 californische cypress (Chamaecyparis lawsoniana) wegens overlast. Geen herplant.

Kapvergunningen

verleend

Aan gemeente:

Nabij Azoren overzijde nr. 12


1 valse christusdoorn (Gleditsia triacanthos) wegens schaduwoverlast en de boom staat op het riool. Geen herplant. De ruimte is te klein voor herplant en er staan voldoende bomen in de nabije omgeving.

Bermweg overzijde nr. 70


1 es (Fraxinus excelsior) en 2 zwarte elzen (Alnus glutinosa) wegens overlast. Geen herplant. De ruimte is te klein voor herplant en het zijn zaailingen.

Eilandenweg 13


1 meidoorn (Crataegus lavallei) .De boom is dood. Herplant met 1 boom van een nader te bepalen soort.

Aan overigen:

Pallieterburg 89


1 kronkelwilg (Salix tortuosa) wegens overlast. Geen herplant.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikkingen, liggen gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum in

het gemeentehuis. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Voor meer informatie over kapaanvragen en/of vergunningen kunt u terecht bij

mw. H. Oranje, tel. 2848637.

U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken meldt u dit dan uiterlijk 4 weken na publicatie van de conceptbeschikking bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, tel. 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Rectificatie

In week 5 is abusievelijk 33 bomen herplant gepubliceerd, naar aanleiding van de verlenging herplant Merelwijk Oost/Merellaan 21 t/m
491. Dit moeten er 34 zijn.

MONUMENTENVERGUNNING verleend

Verzenddatum 29 januari 2007:

Dorpsstraat 162: vervangen garage.

Dit besluit en de daarbij behorende gewaarmerkte bescheiden liggen vanaf heden ter inzage.
Indien u meent door de bovengenoemde beschikking in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft op 30 januari 2008 besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 30 januari 2008 (datum besluit 30 januari 2008):

kentekennummer NG-SP-66 ten behoeve van mevrouw S.C. Stoutjesdijk (bestuurder), wonende Boomkensdiep 61.

Bovengenoemd besluit ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Vrijstelling ex artikel 19, lid 2, Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het college maakt bekend dat met toepassing van artikel 19, lid 2, Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling is verleend van de bepalingen van het bestemmingsplan Oostgaarde 1999 voor het legaliseren van de dierenartsenkliniek Oostgaarde de Bergen aan de Woldberg 102.

Belanghebbende, die menen door deze beschikking te zijn getroffen, moeten binnen 6 weken na verzending van de beschikking een gemotiveerd beroepsschrift indienen bij de rechtbank, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam. Verzenddatum beschikking: 30-01-2008.

WINKELTIJDENWET

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat het heeft besloten om, met toepassing van artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 5 van de Verordening winkeltijden, iedere 1^e zondag van de maand voor de jaren 2008, 2009 en 2010 als koopzondag aan te wijzen waarop de in artikel 2 van de Winkeltijdenwet vervatte verboden niet gelden voor bedrijven gelegen in het Hoofdweggebied:

Voor iedere 1^e zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat het heeft besloten om, met toepassing van artikel 4, lid 2 van de Winkeltijdenwet en artikel 6 van de Verordening winkeltijden, de vier feestdagen aan te wijzen voor het jaar 2008, 2009 en 2010 voor het Hoofdweggebied in het kader van bijzondere gelegenheid van tijdelijke aard.

Voor de hieronder genoemde feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur op:


2^e Paasdag

Hemelvaartsdag


2^e Pinksterdag


2^e kerstdag

Tegen dit besluit kan een belanghebbende op grond van artikel 10 van de Winkeltijdenwet beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ in Den Haag. Het gemotiveerde beroepschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na deze bekendmaking.

RECLAMEVERGUNNING

Het college maakt bekend dat zij vergunning heeft verleend voor het plaatsen van reclameframes op de metrokolommen van de RET binnen de gemeente Capelle aan den IJssel, ter aankondiging van voornamelijk culturele en maatschappelijke evenementen c.a.

De vergunning is afgegeven op 19-12-2007 en geldt tot 01-01-2010 en ligt ter inzage bij het Informatiecentrum.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft een belanghebbende de bevoegdheid om tegen dit besluit bij het college van burgemeester en wethouders een bezwaarschrift in te dienen. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet binnen een termijn van zes weken worden ingediend. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na verzending van de beschikking.

Drank en Horecavergunnning

De Zwervers

Het college maakt bekend dat zij voornemens is om voor De Zwervers, gevestigd aan de Couwenhoekseweg 1, een Drank-Horecavergunning te verlenen.

Aan deze vergunning zijn gelet op artikel 4 en 9 van de Drank-en Horecawet een aantal voorschriften verbonden ter voorkoming van mededinging door het verstrekken van alcoholhoudende drank, die uit een oogpunt van ordelijk economisch verkeer als onwenselijk moet worden beschouwd.

De ontwerpbeschikking ligt gedurende een termijn van vier weken vanaf de dag van deze publicatie ter inzage bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis. Gedurende deze vier weken kunnen belanghebbenden hun zienswijze m.b.t. de opgenomen voorschriften ter voorkoming van mededinging, bekent te maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Voetbalvereniging Capelle

Het college maakt bekend dat zij voornemens is om voor Voetbalvereniging Capelle, gevestigd aan de P.C. Boutenssingel 1, een Drank-Horecavergunning te verlenen. Aan deze vergunning zijn gelet op artikel 4 en 9 van de Drank-en Horecawet een aantal voorschriften verbonden ter voorkoming van mededinging door het verstrekken van alcoholhoudende drank, die uit een oogpunt van ordelijk economisch verkeer als onwenselijk moet worden beschouwd.

De ontwerpbeschikking ligt gedurende een termijn van vier weken vanaf de dag van deze publicatie ter inzage bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis. Gedurende deze vier weken kunnen belanghebbenden hun zienswijze m.b.t. de opgenomen voorschriften ter voorkoming van mededinging, bekent te maken bij het college van burgemeester en wethouders.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN Aangevraagd door:


· Nederlands Hervormde Wijkgemeente Schollevaar, voor het organiseren van een bazar op
zaterdag 8 maart 2008 van 12.00 uur tot 16.00 uur in de Ontmoetingskerk, Zevensprong 4, Capelle Schollevaar.


· Stichting Vishva Dharm, voor het organiseren van het jaarlijkse traditionele hindoestaanse Holi feest op vrijdag 21 maart 2008 om 19.00 uur op de grote parkeerplaats bij Sporthal Schenkel, Capelseweg 35.


· Women in Worship, voor het organiseren van het Wijkpaasfeest 2008, het programma zelf omvat een theatershow, op zaterdag 22 maart 2008 van 14.30 uur tot 16.00 uur in de gymzaal aan de Berliozstraat 7 in Capelle s-Gravenland.


· WOP Schollevaar, voor het organiseren van het 3^e Blues Festival Schollevaar, op
zondag 8 juni 2008 van 13.00 uur tot 20.30 uur op het grasveld aan de Gong in Capelle Schollevaar.


· Hockey Club Capelle, voor het houden van een meerdaags hockeytoernooi, met een discoavond op zaterdag 21 juni 2008, van vrijdag 20 juni 2008 van 19.00 uur tot en met zondag 22 juni 2008 16.00 uur op het terrein van de Hockey Club Capelle aan de Capelseweg.


· Stichting Cultuurpromenade, voor het organiseren van de Cultuurmarkt 2008 op zaterdag 13 september 2008 van 07.00 uur tot 24.00 uur op het Stadsplein.

De stukken die hier betrekking op hebben liggen voor een ieder gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis.

In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen

kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel