Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 5 februari 2008

het college van burgemeester en wethouders

Op dinsdag 5 februari 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Nationale openbare aanbesteding voor maaien

In januari 2008 is een openbare aanbesteding gehouden voor het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst voor het maaien van gazon. De inschrijvers zijn behalve op prijs, ook beoordeeld op hun plan van aanpak en de vakbekwaamheid. Het college besloot de opdracht te gunnen aan Reijm Nieuwerkerk bv, onder voorwaarde dat er binnen 15 dagen geen rechtsmiddelen tegen de gunningsbeslissing worden ingesteld.

Verkoop perceel bouwgrond in Fascinatio fase 3

Het college heeft besloten een aantal percelen bouwgrond in Fascinatio fase 3 te verkopen aan Com·wonen. De percelen zijn bestemd voor de bouw van 73 woningen, waarvan 65 sociaal bereikbare woningen. Het is de planning om in februari 2008 te starten met de bouw. De woningen zijn dan naar verwachting gereed voor 1 januari 2010.

Borgstelling

Het college besloot een borgstelling aan te gaan voor een geldlening van 15.000.000,- conform de voorwaarden genoemd in de standaardovereenkomst tot geldlening. Het gaat om een geldlening tussen Com·wonen en ABN AMRO Bank te Amsterdam. Deze lening valt onder de borgstelling van de Stichting Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Het WSW beschikt over voldoende financiële middelen om garanties te geven.

Brief aan Georganiseerd Overleg over Regeling Vakbondscontributie

Het college stelde een brief aan het Georganiseerd Overleg vast, waarin het college aangeeft dat de regeling vakbondscontributie 2007 wordt gehandhaafd. Het GO had vragen gesteld over de fiscale voorwaarden (daaraan is voldaan) en de administratieve druk (die is niet gebleken). Ook de Ondernemingsraad wordt van de brief op de hoogte gebracht.

Vaststellen Besluit kostenvergoedingen

Het college besloot definitief het Besluit kostenvergoedingen gemeente Capelle aan den IJssel 2007 vast te stellen en de Verordening vervoersvergoeding woon-werkverkeer gemeente Capelle aan den IJssel 2002 en het Besluit dienstreisvergoedingen buitenland in te trekken. Over het principebesluit hierover, dat het college op 4 december 2007 nam, is overeenstemming bereikt met de commissie voor Georganiseerd Overleg en de Ondernemingsraad.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.