Datum: 6 februari 2008


---
Lisse Fietser onderuit na sleep van bromfietser Een 17 jarige fietser uit Lisse die door een 16 jarige bromfietser uit Lisse voortgesleept werd raakte op de Heereweg zijn evenwicht kwijt. Hij ging over de kop en kwam in de berm tegen een boom terecht. De fietser raakte gewond aan zijn hoofd en is per ambulance naar het Spaarne Ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde op dinsdag 5 februari, rond 15.45 uur.

Alphen aan den Rijn Aanrijding tussen fietser en auto Een 62 jarige fietser uit Gennep is op dinsdag 5 februari, rond 18.10 uur, op de kruising van de President Kennedylaan en de Burgemeester Bruins Slotsingel in botsing gekomen met een personenauto. De bestuurder van de personenauto wilde, nadat het licht op groen sprong, vanaf de Burgemeester Bruins Slotsingel linksaf de President Kennedylaan oprijden. Hij raakte op de rijbaan de fietser die vermoedelijk door roodlicht gereden. De fietser kwam door de aanrijding ten val en raakte licht gewond.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woningen De politie heeft een onderzoek ingesteld naar twee woninginbraken in Alphen. In een woning aan de Bachsingel is dinsdagochtend 5 februari gepoogd in te breken. Aan de achterzijde zag de bewoonster bij thuiskomst een vreemde man staan. De man ging er vandoor op het moment dat hij haar zag. Bij het raam is braakschade aangetroffen. De inbraak in een woning aan de Mandenvlechter was wel raak. Uit de woning werden onder andere een laptop, een gsm en sieraden weggenomen. De inbraak heeft plaatsgevonden in de nacht van dinsdag 5 en woensdag 6 februari. De technische recherche zal in beide gevallen onderzoek doen in de woning naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Leimuiden Getuigen gezocht van verkeersconflict De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersconflict die op maandag 4 februari, rond 17.20 uur, tussen een bestuurder van een landbouwtrekker en een bestuurder van een personenauto plaats had op de Vriezekoop. De bestuurder van de landbouwtrekker bedreigde de bestuurder van de personenauto met een stalen buis. De bestuurder van de personenauto, een 20 jarige jongen uit Abbenes heeft daarop aangifte gedaan bij de politie. Doordat de landbouwtrekker midden op de rijbaan stond kon het overige verkeer er niet langs. De bestuurders van de wachtende auto's die het verkeersconflict hebben gezien worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Jacobswoude via 0900-8844.

Bodegraven Inbraak in woning Tijdens een inbraak in een woning aan de Sportlaan is een geldbedrag weggenomen. De inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari. Via de achterzijde van de woning zijn de dader(s) binnengedrongen. De bewoner heeft aangifte gedaan van diefstal. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Moordrecht Drie aanhoudingen na vernielen van ruit De politie heeft drie jongens van 13 en 14 jaar uit Moordrecht en Leusden aangehouden op verdenking van het vernielen van een raam van een woonhuis aan de Narcisstraat in Moordrecht. De verdachten gooiden dinsdag 5 februari, rond 19.40 uur, een steen door de ruit bij hun bekende bewoners. Direct daarop vluchtten het drietal weg, maar oplettende getuigen konden een van de jongens in de kraag grijpen. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht en al snel konden de andere twee verdachten ook aangehouden worden. De bewoners van de woning hebben bij de politie aangifte gedaan. De ouders van de minderjarige jongens zijn in kennis gesteld en zij konden hun zoons op het politiebureau op komen halen.

Waddinxveen Verkeersongeval Een 29 jarige man uit Hoofddorp reed in zijn trekker met oplegger over de Abraham Kroesweg, komende uit de richting van de 6e Tochtweg. Hij wilde rechtsaf de Bredeweg opdraaien in de richting van Moerkapelle. Vanwege zijn lengte (trekker + oplegger) had hij hierbij de volledige rijbaan als draaicirkel nodig en moest daartoe de voor hem linkerzijde van de rijbaan opdraaien.

Hij verleende op het kruispunt geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 20 jarige automobilist uit Waddinxveen, die op de kruisende weg reed en zijn doorgang plotseling geheel geblokkeerd zag. De automobilist had geen tijd meer om tijdig te stoppen. Hierdoor ontstond er een aanrijding waardoor de 20 jarige licht gewond raakte.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --