Gemeente Castricum

Gemeente betaalt mee aan zonnepanelen, zonnecollectoren en warmtepompen

Subsidie van maximaal 750 euro per techniek

Door de burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum is op 29 januari 2008 de `Stimuleringsregeling duurzame energie technieken ten behoeve van bestaande woningen' vastgesteld. Subsidie van maximaal 750 euro per techniek per huishouden bij de aanschaf van zonnepanelen, zonnecollectoren en/of waterpompen kan bij de gemeente worden aangevraagd. De regeling eindigt op 31 december 2008 of wanneer het budget (10.000 euro) is besteed.

Particulieren

De stimuleringsbijdrage is bedoeld voor bestaande woningen van particuliere eigenaren in de gemeente Castricum. Voorwaarde voor de bijdrage is dat de technieken zijn gekocht in de periode dat de regeling van kracht is.

Zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen

De Stimuleringsregeling is van toepassing voor PV-systemen (op basis van zonnepanelen / photo-voltaïsche cellen voor de opwekking van elektriciteit), voor zonneboilersystemen (op basis van zonnecollectoren ter bereiding van warm tapwater en/of verwarming) en voor warmtepompen.

Duurzaam

Met deze regeling wil de gemeente Castricum inwoners stimuleren om duurzame energietechnieken in de eigen woning aan te schaffen. Het is financieel aantrekkelijk vanwege een lagere energierekening, daarnaast is een verminderd gebruik van fossiele brandstoffen en een vermindering in CO2-uitstoot milieuvriendelijk. De regeling sluit aan op het werkprogramma `Schoon en Zuinig: Nieuwe energie voor het klimaat' van de Rijksoverheid. Dit werkprogramma beschrijft de manier waarop Nederland in 2020 over één van de meest efficiënte en schone energievoorzieningen van Europa kan beschikken.

Teruglever-vergoeding

De gemeente Castricum geeft subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen, zonnecollectoren en/of warmtepompen, daarnaast start de rijksoverheid naar verwachting vanaf 1 april 2008 een subsidieregeling (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) waarbij eigenaren van zonnepanelen een teruglever-vergoeding kunnen krijgen van 33 cent per kWh. Voorwaarde hierbij is dat het systeem een vermogen tussen de 600 en 3000 Wp heeft.

Aanvraag indienen

U kunt het aanvraagformulier `stimuleringsregeling duurzame energie technieken t.b.v. bestaande woningen' downloaden (klik op het onderstaand document). Heeft u vragen over de regeling of wilt u het aanvraagformulier per post ontvangen? Neem dan op maandag, dinsdag of vrijdag contact op met dhr. Schuijt, team Milieu, gemeente Castricum, tel.:(0251) 661 124 / e-mail: schuijt@castricum.nl.

Aanvraagformulier downloaden

Klik op de onderstaande link om de bijlage te openen.


* Persbericht bijlage Stimuleringsregeling.doc