Watercompany International introduceert BioCote

06/02/2008 10:42



Watercompany International B.V.



Oudenbosch - Waterkoeler leverancier Watercompany International heeft een nieuwe, revolutionaire toepassing op haar producten: BioCote. BioCote is een op zilver gebaseerde antibacteriologische beschermlaag welke zilverionen vrijgeeft op de materialen die hiermee zijn geïmpregneerd. De zilverionen beschikken over het vermogen om bacteriën, binnen 24 uur, af te breken met als gevolg dat er nagenoeg geen bacteriëngroei meer kan plaatsvinden.

"Aanleiding voor het toepassen van BioCote is het verminderen van het risico op kruisbesmetting bij onze Waterlogic waterleidingkoelers", legt managing director Robert Moorman van Watercompany International uit. "Iedere oppervlakte in een werkomgeving is een potentiële broedplaats voor bacteriën. Een goed voorbeeld hiervan is het tapgedeelte bij waterkoelers. Het is zeer onhygiënisch om water te tappen nadat één of meerdere voorgangers, na bijvoorbeeld een toiletbezoek of na het niezen, hun handen zijn vergeten te wassen."

Om het risico op kruisbesmetting te verminderen worden tijdens de fabricage de waterleidingkoelers van Waterlogic behandeld door BioCote's zogenaamde 'zilver technologie'. "Dit houdt in dat de belangrijkste contactgebieden zoals het tappunt, de tapknop, het frontpaneel en het lekbakje zijn voorzien van geïmpregneerde zilverionen. Deze dienen de groei van micro-organismen tegen te gaan. Zilver is namelijk een natuurlijke antibacterie welke al vele eeuwen (door haar behoudende vermogen) wordt toegepast, vooral in waterzuiveringssystemen'', aldus Robert Moorman.

Op de vraag tegen welke bacteriën BioCote doeltreffend is antwoordt Moorman dat BioCote doeltreffend is tegen onder andere Listeria, Legionella, MRSA, E-Coli en Salmonella. "Het zorgt samen met het UV-zuiveringssysteem voor totale hygiëne. BioCote voor de buitenzijde, UV voor de binnenzijde van de koeler." Hier voegt hij aan toe: "BioCote fungeert als een extra vorm van bescherming. Deze bescherming is uniek in de waterkoeler branche en alleen beschikbaar op Waterlogic koelers. Als grootste speler op de Nederlandse markt voor waterleidingkoelers willen wij blijven innoveren om onze klanten altijd fris en gezond water aan te bieden tegen de beste prijs."

Zie voor meer informatie: www.waterlogic.nl of www.biocote.com

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.waterlogic.nl/