Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur.

Utrecht, 06-02-2008

25.000 ampullen harddrugs aangetroffen

EEMLAND ZUID De politie heeft op 15 januari bij een transportbedrijf in het district Eemland zuid 25.000 ampullen MDMH van 5 gram per stuk aangetroffen. Na onderzoek werden drie mannen in de leeftijd van 46 t/m 56 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het transport. De verdachten uit Harderwijk, Veenendaal en Purmerend werden in de loop van de daarop volgende weken - op 21, 24 en 30 januari aangehouden voor nader verhoor en onderzoek.

De ampullen met deze partyharddrug waren gereed voor gebruik. Ze zaten verstopt in twee grote drumvaten en waren gereed voor vervoer naar het buitenland. De politie kreeg informatie binnen over de mogelijke aanwezigheid van harddrugs. Na controle van de vaten vonden agenten al snel de verstopte lading.

De politie rond deze week het onderzoeksdossier af en draagt deze over aan het openbaar ministerie.

Gestoken met mes

LEUSDEN- Op dinsdagmiddag raakte een man gewond door een messteek.

Omstreeks 16.25 uur waren een kok en een ex medewerker aan het praten in een restaurant aan de Waarden. Dit gesprek liep uit de hand en de 39-jarige ex medewerker pakte een groot mes en stak de 32-jarige man in zijn arm. De 39-jarige man uit Amersfoort ging direct naar buiten en vernielde toen de auto van de kok uit Terschuur. De man bleef toen staan en kon direct worden aangehouden door de inmiddels gewaarschuwde politie. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De 32-jarige man moest zijn forse wond in het ziekenhuis laten behandelen.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 02.15 uur werd de 46-jarige man uit Weesp gecontroleerd op de Kwekersweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 365 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

AMERSFOORT- Dinsdagmiddag heeft tussen een bromfietser en een fietser een botsing plaatsgevonden.

Aan de Driftakkerweg zijn omstreeks 14.40 uur een 13-jarige fietser uit Leusden en een 33-jarige bromfietser uit Amersfoort met elkaar in botsing gekomen. Doordat de fietser niet goed rechts hield en vermoedelijk niet goed voor zich uit keek vanwege de regen, botste hij op de hem tegemoetkomende bromfietser. De fietser heeft hierbij letsel aan zijn hand overgehouden en is hiervoor naar de eerste hulp gebracht. Zowel de brommer als de fiets hebben aan de botsing schade over gehouden.