Persberichten stad Utrecht, 10.50 uur

Utrecht, 06-02-2008

Twee jongens aangehouden op verdenking van auto-inbraken

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari twee jongens aangehouden met inbrekerswerktuigen op zak.

Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op de Abraham Keerstraat. Twee jongens liepen ter hoogte van de Julianaweg en toonden erg veel interesse in de geparkeerde autos. Ter plaatse troffen agenten het tweetal - beiden 17 jaar uit Nieuwegein en Utrecht op de Hoofdgraaflandstraat aan. Eén van de jongens kon zich niet legitimeren en de ander had diverse inbrekerswerktuigen op zak. De jongens werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT Op het Boven Clarenburg heeft de politie in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari drie mannen aangehouden omdat zij vernielingen hadden gepleegd.

De beveiliging van Hoog Catharijne zag omstreeks 03.15 uur via het cameratoezicht dat drie mannen planten uit de bakken ter hoogte van een horecagelegenheid aan het Boven Clarenburg aan het trekken waren. De planten werden verderop tegen de plafonds en op de grond gegooid. De politie heeft het drietal twee van 21 jaar en één van 20 jaar uit Amsterdam en Utrecht - aangehouden. De mannen kregen een bekeuring en zullen de schoonmaakkosten moeten betalen.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Burgemeester Reigerstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari werd een 34-jarige man uit Utrecht gecontroleerd op de Burgemeester Reigerstraat. Na een eerste blaastest werd duidelijk dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 340 ug/l uit. Met een

proces-verbaal en een rijverbod van twee uur kon de man weer naar huis.

Aangehouden voor bedreiging

UTRECHT In de Merelstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij een vrouw met een mes bedreigd zou hebben.

Omstreeks 18.05 uur kreeg de politie tijdens de surveillance een melding van een man die aangaf dat zijn vriendin zojuist met een mes gestoken was in een woning aan de Adelaarstraat. De man wees naar een andere man die iets verderop de straat stond. De man - 36-jaar uit Utrecht werd aangehouden en naar het bureau gebracht. In de woning aan de Adelaarstraat trof de politie een 46-jarige vrouw uit Utrecht aan.

De vrouw gaf aan met een mes bedreigd te zijn. Omdat zij geen aangifte wilde doen werd de 36-jarige man weer vrijgelaten, maar ook direct weer aangehouden omdat hij nog een aantal boetes had openstaan.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte.

Een 32-jarige man uit Utrecht stond omstreeks 17.55 uur op de Amsterdamsestraatweg. Plotseling werd de man aangereden door een stadsbus. De buschauffeur was met één van de buitenspiegels tegen het slachtoffer aangereden. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn hoofd en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Elf overlastplegers aangehouden

UTRECHT - De politie heeft dinsdag 5 februari elf personen aangehouden voor het veroorzaken van overlast in en rondom Hoog Catharijne. Agenten schreven zeven bekeuringen uit voor groepsvorming, twee voor het gebruik van drugs, één voor wildplassen en één voor het niet voldoen aan de identificatieplicht.

Eén man kreeg een gebiedsontzegging uitgereikt. Hij mag zich de komende maand niet in het gebied rond Hoog Catharijne ophouden. Verder betrapte de politie twee personen die zich niet aan hun gebiedsontzegging hielden.

Fietsverlichting

UTRECHT - Van 07.00 tot 08.00 uur heeft de politie dinsdagmorgen 5 februari een fietsverlichtingscontrole gehouden bij de Van Sijpesteijntunnel. In totaal kregen 50 fietsers een bekeuring omdat ze de verlichting niet in orde hadden.

Kop-staartbotsing

UTRECHT Op de Biltserading heeft dinsdagmorgen 5 februari een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij vijf autos betrokken raakten. Omstreeks 08.00 uur kreeg de politie de melding dat op de zuidelijke rijbaan van de Biltse Rading, richting De Bilt, een aanrijding had plaatsgevonden en dat er mensen gewond waren. Het bleek dat een (onbekend gebleven) automobilist invoegde naar de rechterrijstrook en dat de automobilist die hier achter reed, een 48-jarige man uit Utrecht nog wel op tijd afstand bewaarde.

De automobiliste hierachter, een 24-jarige vrouw uit Utrecht, ook, maar een derde automobilist in het rijtje niet. Dit was een 52-jarige man uit Groenekan. Een 29-jarige man uit Utrecht en een 31-jarige vrouw uit Utrecht botsten hier vervolgens boven op. Door het doorschuiven van de autos, raakten ook de 48-jarige man en de 24-jarige vrouw betrokken bij de kop-staartbotsing. De 24-jarige vrouw is vanwege pijn aan haar nek per ambulance naar het UMC overgebracht.

Auto uitgebrand

UTRECHT In de Aardbeistraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto geheel uitgebrand. Omstreeks 02.00 uur werd de eigenaresse van de auto wakker van een harde knal. Zij dacht dat het onweer was, en probeerde weer te slapen. Vervolgens werd zij gewekt door een buurvrouw, die meldde dat haar auto in brand stond. De brandweer bluste de brand. Ten minste drie autos die in de buurt van de brandende auto stonden, liepen ook schade op. De politie gaat uit van brandstichting en heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen die iets hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord: 0900 88 44.

Agressieve winkeldief

UTRECHT De politie heeft dinsdag een agressieve verdachte van winkeldiefstal aangehouden op de Daalstraat. Daarbij moest de verdachte met gepast geweld onder controle worden gebracht.

Omstreeks 16.00 uur zagen surveillerende agenten op de Amsterdamsestraatweg ter hoogte van een supermarkt een man schreeuwen tegen en groep mensen. Een medewerker van de winkel wenkte de agenten en maakte duidelijk dat de schreeuwende man enkele spullen had gestolen.

Toen de agenten uitstapten, rende de man weg. In de Daalstraat konden zij hem inhalen, maar hij haalde een fles uit zijn mouw en dreigde daarmee te slaan. Intussen bleef de man maar schreeuwen, had hij schuim om zijn mond en leek hij helemaal door het lint te gaan.

De agenten riepen versterking in van collegas en konden de man uiteindelijk met moeite geboeid in de auto krijgen. Ook op het politiebureau ging hij weer geheel door het lint, waarna hij werd overgebracht naar het cellencomplex in Houten. De verdachte is in verzekering gesteld. In zijn bezit werden enkele verpakkingen vlees en een breezer aangetroffen, die vermoedelijk niet waren betaald.

Achtervolging motorscooter

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een motorscooter met twee opzittenden achtervolgd door Ondiep. De bestuurder reed daarbij zeer gevaarlijk en met hoge snelheid over het trottoir, waar op dat moment mensen liepen.

Omstreeks 20.40 uur zagen agenten in een onopvallende auto een (verboden) motorscooter rijden vanaf de Thorbeckelaan de Boerhaavelaan op. De opzittenden droegen geen helm en de scooter had geen kentekenplaat.

Toen de agenten dichterbij kwamen, stapte de bijrijder af, waarna de bestuurder de Tomaatstraat inreed. Toen hij zag dat de politie achter hem aan zat, ging hij ervandoor. De agenten reden hem twee keer bijna klem, maar raakten hem uiteindelijk kwijt in de Framboosstraat. Ze hadden de bestuurder echter herkend en gingen later bij zijn woning langs. De verdachte was echter niet thuis. Ook de bijrijder werd niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verdachte van (poging) inbraak aangehouden

UTRECHT Een 16-jarige Utrechter is in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij inbraak of een poging daartoe.

Omstreeks 05.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak op de Lotsydreef. Een getuige had gezien hoe drie jongens een auto parkeerden, waarna ze over een hek klommen. Vervolgens klonken braakgeluiden, ging een buitenlicht aan en kwamen de jongens weer over het hek geklommen.

Agenten troffen een 16-jarige jongen aan toen hij al telefonerend vanaf de Lotsydreef de Neckardreef opliep. Zijn schoenen en kleding zaten onder de modder. Bij het zien van de agenten beëindigde hij het telefoongesprek met de mededeling dat hij werd aangehouden door de politie. Daarop besloten de agenten hem inderdaad aan te houden en mee te nemen naar het bureau.

De auto van de verdachten werd in beslag genomen voor sporenonderzoek. De andere twee verdachten werden niet meer aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van een voltooide inbraak of een poging daartoe.