Persberichten Eemland noord, 10.40 uur

Utrecht, 06-02-2008

Quadrijders gezocht

BAARN De politie is op zoek naar drie quadrijders die op zondag 3 februari rond 16.15 uur in het bosgebied rond de Hoge Vuursche langs de Hilversumsestraatweg reden en zich onttrokken aan een controle van een plaatselijke medewerker van Staatsbosheer.

De boswachter had de melding gekregen dat er drie quadrijders het bosgebied waren ingereden en besloot een onderzoek in te stellen. De controleur trof de bestuurders kort daarna aan achter de Kruisvijver waar één van de quads in een greppel terecht was gekomen. De boswachter plaatste zijn auto voor de quads en nam de sleutels uit de contacten van de voertuigen om te voorkomen dat zij ervandoor gingen. Dit werd niet op prijs gesteld door de quadbestuurders waarbij een handgemeen ontstond met de boswachter. Hierbij werden de sleutels weer uit de zak van de boswachter gepakt en werd hij bedreigd. Hierna vertrokken de verdachten spoorslags in de richting van Groeneveld. De boswachter heeft nog getracht hen te achtervolgen maar raakte hen kwijt in de omgeving van Groeneveld.

Van de quads is bekend dat er twee waren uitgevoerd in camouflagekleuren. De opzittenden waren drie blanke mannen, in de leeftijd tussen 40 en 50 jaar oud.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen die de quadrijders hebben gezien of op de hoogte zijn van hun identiteit. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844 of, indien men anoniem wil blijven, het meldingsnummer 0800-7000.

Alcoholcontrole

SOEST- Op dinsdagavond van 19.30 tot 01.30 uur werd een alcoholcontrole gehouden op verschillende locaties in Soest. In totaal werden 315 personen gecontroleerd. Vijf personen hadden te veel gedronken en 655 ug/l was de hoogste waarde die gemeten werd. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt. De 27- jarige man uit Soest met de ademanalyse van 655 ug/l moest zijn rijbewijs inleveren.