Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 06-02-2008

Brommer er vandoor

ASSEN Een 19-jarige Assenaar dacht slim te zijn door er met zijn brommer vandoor te gaan. De jongeman reed dinsdagavond over de Weiersstraat op een brommer zonder verlichting en kentekenplaat. Door surveillerende agenten werd dit gezien. Op het aanzetten van sirene en lichtsignalen reageerde de bromfietser door de snelheid te verhogen. Bij de Venestraat werd de jongen tot stilstand gebracht. De brommer staat op het bureau voor technisch onderzoek. De bestuurder kreeg verschillende bonnen. (08109886)

Onder invloed

EMMEN Op de Emmerweg is dinsdagmiddag een 39-jarige bestuurder uit Meppen gecontroleerd op het rijden onder invloed.Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. Bij de politie kwam een melding binnen van een aanrijding op de kruising Rondweg Ermerweg. Ter plekke bleek dat de man de macht over het stuur was verloren toen hij uit de richting van Emmen-Centrum reed. In het kader van botsen = blazen is de proef afgenomen (840 µg/l , 1,9 promille) (08109840)

LANGELO De politie heeft woensdag in alle vroegte het rijbewijs ingenomen van een 44-jarige vrouw uit Roderwolde. Op de Hoofdweg werd de vrouw gecontroleerd op het rijden onder invloed (625 µg/l , 1,4 promille)

Auto inbeslag genomen

ASSEN Dinsdagavond werd de politie geattendeerd op een automobilist die steeds rondjes reed op het Stationsplein. De 76-jarige man uit Loppersum verklaarde dat hij iemand moest ophalen. Bij controle bleek dat de man reed in de auto terwijl zijn rijbewijs ingevorderd is. De auto van de man is in beslag genomen. Zelf kreeg hij een bekeuring. (08109874)

Dieven overlopen

MEPPEL - Door een bedrijf aan de Blankenstein werd dinsdagochtend melding gedaan van een inbraak. De dieven werden overlopen en gingen er in een auto vandoor. De politie was ze later op de ochtend in Hoogeveen op het spoor. Het werd de mannen kennelijk te heet onder de voeten, zij gingen er te voet vandoor. De auto is inbeslag genomen. De politie stelt een onderzoek in. (08109714)

Man aangehouden

EMMEN De politie heeft een 25-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van aanranding. Een 26-jarige vrouw uit Emmen deed aangifte nadat zij in haar woning onzedelijk was betast en bedreigd. De man was met haar toestemming in de woning. (08109884)

Vrachtwagen in sloot

BORGER Dinsdag rond 10.00 uur is een vrachtwagen op de N374 van de weg geraakt en in een droge sloot beland. De 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veenoord reed van Borger richting Stadskanaal. Hij verklaarde dat hij getroffen werd door een windvlaag. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur. De man is met klachten aan zijn knieën overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. (08-109759)

Fietsster over het hoofd gezien

ASSEN Een 37-jarige automobilist zag dinsdag een 22-jarige fietsster over het hoofd. De Assenaar reed met zijn auto van een parkeerterrein aan de Industrieweg en wilde linksafslaan. Op dat moment reed daar ook de fietsster samen met haar vriend op één fiets. Omdat de vrouw last had van haar hoofd en nek is zij naar het ziekenhuis overgebracht. (08109862)

Brutale diefstal bij juwelier

EMMEN Bij een juwelier gevestigd aan de Notaris Oostingstraat is dinsdag een brutale diefstal gepleegd. Door een medewerkster werden sierraden getoond. De man heeft deze gegrepen en is de winkel uitgerend. De verdachte is ongeveer 1.70 lang, zon 20 á 25 jaar oud en had kort gemillimeterd donker haar. De man droeg een donker groene jas, ook was een capuchon (zwart of grijs) zichtbaar. (08-109766)

Winkeldiefstal

COEVORDEN Een 14-jarige Coevordense is dinsdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. Bij een winkel aan de Bentheimerstraat nam zij kleding weg zonder te betalen. De zaak wordt verder opgepakt. (08-109808)

RODEN Later op de dag werden ook een twee meisjes aangehouden bij en winkel in de Albertsbaan. De 17-jarige uit de gemeente Grootgast afkomstige vrouw en 16-jarige uit Leek stalen bij een winkel een paar schoenen. Het detectiepoortje ging echter af en de meisjes werden door het winkelpersoneel achterna gegaan. De twee zijn overgedragen aan de politie. (08109848)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, Dana Kragten dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.