Politie Groningen

Woensdag 6 februari 2008

Provincie Groningen , 06-02-2008

Groningen: politie houdt agressieve winkeldief aan

De politie heeft dinsdagmiddag op de Stoepemaheerd een 44-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal gevolgd met geweld. De Stadjer had bij een drogisterij diverse cosmetica-artikelen weggenomen. Een personeelslid had de diefstal gezien en hij wilde de man hierop aanspreken. Vrijwel direct gaf de verdachte het personeelslid een trap. De winkeldief werd met vereende krachten overmeesterd. Hij beledigde en bedreigde hierbij het winkelpersoneel. Hij werd overgedragen aan de politie. Bij de fouillering bleek de 44-jarige in het bezit te zijn van tien cosmeticapotjes. Daarnaast had hij enkele dvds bij zich. Uit onderzoek kon worden vastgesteld dat de dvds uit een warenhuis waren weggenomen. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De bedrijfsleider van de drogisterij heeft al aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor vernieling

Een 46-jarige inwoner van Groningen werd dinsdagmiddag aangehouden nadat hij op de Grachtstraat schade aan een auto had veroorzaakt. Een getuige belde de politie dat een man tegen aan auto had staan schoppen en vervolgens een woning was binnengegaan. De persoon in kwestie werd in de betreffende woning aangehouden. Hij verklaarde in een opwelling tegen de auto te hebben getrapt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Midwolda: rijbewijs kwijt

Een automobilist trok dinsdagavond op de Hoofdweg in Midwolda de aandacht van een surveillanceeenheid van de politie. De man trapte het gaspedaal nogal stevig in terwijl hij niet door had dat de politiewagen achter hem reed. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Midwolda, bracht het uiteindelijk tot een netto snelheid van 105 kilometer per uur waar 50 kilometer is toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Hoogezand: man schopt stennis

Een 50-jarige inwoner van Hoogezand werd dinsdagavond door de politie in de boeien geslagen nadat hij stennis had geschopt bij enkele woningen aan de Jacob van Ruysdaelstraat in zijn woonplaats. De man had een buurtbewoonster bedreigd en beledigd en bij een andere omwonende een fiets door een raam gegooid. De Hoogezandster, die onder invloed verkeerde, werd in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten. De man wilde niets over zijn gedrag verklaren.

Marum: drugs in auto

Bij een routinecontrole van een auto op de Kloosterweg in Marum werd dinsdagmiddag een hoeveelheid soft- en harddrugs in de wagen gevonden. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Roden die wegens verdovende middelen vaker met de politie in aanraking was geweest, bevestigde in eerste instantie dat hij een zakje met een gebruikershoeveelheid hasj bij zich had. Bij een nadere inspectie in de auto kwamen enkele kleinere hoeveelheden drugs, vermoedelijk heroïne en cocaïne. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Zoutkamp: scheepsschroeven gestolen

Uit een loods van een bedrijf aan de Reitdiepskade in Zoutkamp zijn dinsdagmiddag vier scheepsschroeven gestolen. Een werknemer van het bedrijf zag twee mannen wegrijden in een groene auto. Waarschijnljik hebben zij de diefstal op hun geweten. Het is nog onduidelijk hoe de daders de loodzware schroeven in de wagen hebben gekregen. De politie is met een onderzoek begonnen.

Zuidwolde: auto kopje onder

Een 52-jarige inwoner van Groningen liep dinsdagmiddag in Zuidwolde een nat pak op doordat hij met zijn auto in het water van het Boterdiep was beland. De wagen dreigde eerst mede door een combinatie van gladde stenen en het deels ronde wegdek richting het water te glijden. Een ruk aan het stuur had een averechtse uitwerking. De auto gleed onbestuurbaar door en dook het diep in. De bestuurder wist zelf op het droge te komen. Zijn wagen verdween onder het wateroppervlak.

Winsum: bromfietser cel in

Een routinecontrole had dinsdag in Winsum tot resultaat dat de bestuurder van een bromfiets werd ingesloten. De man, een 54-jarige inwoner van Groningen, gaf in eerste instantie een naam op die niet overeenkwam met de registratie van de tweewieler. Al snel kwam aan het licht dat de man een valse naam had opgegeven. Op het politiebureau bleek dat de Stadjer nog 21 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Hij werd ingesloten. Tegen hem wordt nog proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs op een onverzekerde bromfiets.

Leek: verbaal voor onveilige lading

Een bestuurder van een bestelauto viel dinsdag op doordat hij met een gangetje van slechts 60 kilometer per uur over de autosnelweg A7 ter hoogte van Leek tufte. Agenten zagen dat uit de achterklep van het voertuig een aantal houten panelen stak. Bij controle bleek dat deze platen los in de laadruimte lagen en elk moment uit de auto zouden kunnen glijden. De bestuurder, een 52-jarige inwoner van Assen, begreep niet dat tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij had naar zijn zeggen niet voor niets zo langzaam gereden.