Politie Haaglanden

Persberichten 6 februari

Haaglanden, 06-02-2008

Meisje (15) overleden na aanrijding
Den Haag - Een 15-jarige fietser uit Den Haag raakte woensdag 6 februari om 08.15 uur zwaargewond bij een aanrijding op de Elandstraat met de Toussaintkade. Het meisje kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een vrachtauto. Zij is in kritieke toestand vervoerd naar een ziekenhuis waar zij later aan haar verwondingen bezweek. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Getuigenoproep poging overval videotheek
Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van een poging overval op een videotheek aan de Torenstraat, zondagavond 4 februari omstreeks 19.30 uur. Een onbekende man kwam de winkel binnen en bedreigde de aanwezige medewerkster met een mes. Doordat de vrouw begon te schreeuwen en er een klant binnenkwam, werd de overvaller gestoord en heeft hij zonder buit de videotheek weer verlaten. De man heeft de winkel bereikt via de achteringang aan de Pastoorswarande en is ook via deze kant weer vertrokken. Het signalemant van de man luidt: maximaal 22 jaar oud, getinte huidskleur, gekleed in een beige trui met een capuchon. Heeft u zondagavond iets gezien in de omgeving van de videotheek of heeft u anderszins informatie die kan helpen de man te vinden? Belt u dan met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Brand in twee woningen
Den Haag De politie kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag 6 februari rond 04.30 uur de melding van een brand in een woning aan de Fahrenheitstraat. Daar aangekomen, ontdekten de agenten dat er bij twee woningen via de brievenbus brand was gesticht. Gelukkig kwamen de bewoners van de panden er op tijd achter en zo kon het vuur snel gedoofd worden. Aan de hand van getuigenverklaringen hield de politie een 41-jarige bewoner uit dezelfde straat aan. De man zou zich al een tijdje verdacht gedragen. De recherche onderzoekt de zaak.

Alweer zonder rijbewijs
Den Haag Politieagenten controleerden in de nacht van dinsdag op woensdag 6 februari rond 01.15 uur een 22-jarige automobilist op de kruising van de Teijlerstraat met de Beeklaan. Hij bleek te rijden zonder een geldig rijbewijs en dit was niet de eerste keer dat hij daarop betrapt werd. De agenten namen het voertuig in beslag voor nader onderzoek. Een 23-jarige passagier van de auto gaf een valse naam op. Helaas voor hem vond de politie zijn identiteitskaart verstopt in de achterbank. Hij bleek gesignaleerd te staan voor het afgeven van DNA. Beiden mannen zijn aangehouden.

Aanhouding na brand in woning
Den Haag Een 35-jarige man uit Den Haag is dinsdagavond aangehouden op verdenking van brandstichting in de woning van zijn voormalige partner en haar kinderen van 4 en 7 jaar. Omstreeks kwart over tien brak brand uit in de woning van de vrouw aan de Thijssestraat. De 37-jarige vrouw en haar kinderen wisten zich in veiligheid te brengen door uit het raam op de eerste verdieping te klimmen, maar kregen wel veel rook binnen. De kinderen moesten daarom voor behandeling naar het Juliana Kinder Ziekenhuis worden gebracht. Getuigen verklaarden tegenover de politie dat zij kort voor de brand de ex-partner van de 37-jarige bij haar woning hadden gezien. De vrouw zelf verklaarde dat zij geregeld door haar ex wordt lastig gevallen. Daarop nam de politie contact op met de 35-jarige, die zich even later meldde en werd ingesloten. De man ontkent elke betrokkenheid. De recherche onderzoekt de zaak. De brandweer had het vuur in de woning snel onder controle, maar richtte wel voor zon 30.000 euro schade aan.

Inbrekers aangehouden
Den Haag Naar aanleiding van een inbraakmelding gingen politieagenten woensdagmorgen 6 februari omstreeks 00.30 uur poolshoogte nemen bij Panorama Mesdag op de Zeestraat. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door drie getuigen die vroegen of zij soms op zoek waren naar twee mannen die zojuist met iets in hun handen over het hek van het naastgelegen bouwterrein waren gesprongen. Op aanwijzing van de getuigen hielden de agenten één van deze mannen, een 22-jarige Hagenaar, aan in de Kazernestraat. In het pand bleek uit de kantoorruimte een beeldscherm te zijn weggenomen. Tijdens hun vlucht heeft één van de verdachten het beeldscherm weggegooid. De politie onderzoekt de zaak en zoekt nog naar de tweede verdachte.

Man beroofd, getuigen gezocht

Den Haag Een 14-jarige Hagenaar werd zondag 3 februari omstreeks 17.00 uur, in het bijzijn van twee familieleden op de Vaillantlaan door twee jongens beroofd van zijn sieraden. Het slachtoffer liep met zijn neven van 15 en 19 jaar over de Vaillantlaan toen ter hoogte van de Teniersstraat twee jongens zijn twee kettingen van zijn nek trokken. De jongens gingen er rennend vandoor, de Teniersstraat in. Heeft u zondagmiddag iets gezien van deze beroving of heeft u informatie die kan helpen de daders op te sporen? Belt u dan met de recherche van Bureau Hoefkade via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Getuigen straatroof gezocht
Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van een straatroof, maandagavond 4 februari rond 23.30 uur op de Slijpmolen. Een 45-jarige Hagenaar liep door de Koningstraat toen ter hoogte van de Slijpmolen plotseling drie mannen uit een geparkeerde auto stapten. De mannen kwamen op het slachtoffer af en bevolen hem zijn geld af te staan. Het slachtoffer werd vervolgens op zijn hoofd geslagen en kwam ten val. Toen de man op de grond lag, bleef het drietal hem slaan en schoppen. Eén van zijn belagers nam de portemonnee van het slachtoffer weg. Het slachtoffer is korte tijd buiten bewustzijn geraakt en toen hij weer bijkwam, waren de mannen en de auto verdwenen. Het slachtoffer kon van zijn belagers geen duidelijk signalement geven. Wel wist hij te vertellen dat zij uit een rode auto stapten (vermoedelijk een Nissan) en dat zij allen van Noord-Afrikaanse afkomst waren. Heeft u maandagavond iets gezien van deze beroving of heet u anderszins informatie die kan helpen deze zaak op te lossen? Belt u dan met de recherche van Bureau Hoefkade via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Verdachten autokraak aangehouden
Rijswijk Accuraat optreden van enkele politieagenten leidde dinsdag 5 februari om 13.30 uur tot de aanhouding van twee 18-jarige Hagenaars. Een getuige meldde dat het tweetal een auto op de Regenbooglaan openbrak en een tas meenam. Het duo ging er op een fiets vandoor richting Den Haag. Nabij de Jan Luykenlaan zagen de agenten de jongeren fietsen en zetten zij de achtervolging in. Via enkele binnentuinen wisten zij een van de twee aan te houden. De tas werd korte tijd later door een getuige aan het politiebureau afgegeven. De man had de tas in het water van de Middachtenweg gevonden en dacht dat deze welicht gestolen was. Uit verder politieonderzoek bleek al snel wie de andere verdachte was. Omstreeks 22.00 uur wisten de agenten deze jongen aan te houden. De politie onderzoekt of de jongeren verantwoordelijk zijn voor meer autoinbraken.

Gesnapt met geprepareerde tas
Delft De beveiliging van een winkel aan de Gasthuislaan betrapte dinsdag 5 februari om 17.30 uur een 54-jarige Hagenaar op het moment dat hij de winkel wilde verlaten met een grote tas. Het beveiligingspersoneel zag dat de man een grote hoeveelheid artikelen in een geprepareerde tas deed en hierna de winkel verliet. Nog voor de man weg kon komen, werd hij aangehouden. In de tas trof de inmiddels gewaarschuwde politie voor ruim 300 euro aan schoenen en T-shirts aan. De man kreeg een proces-verbaal.

Sieradenroof mislukt
Delft Een alert optredende beveiliger van het winkelcentrum In de Hoven voorkwam dinsdag 5 februari om 14.00 uur een beroving van een juwelier aan de Martinus Nijhoflaan. De beveiliger zag dat een man met een tablaeu vol sieraden uit de juwelierszaak kwam rennen en richting de uitgang aan de Martinus Nijhoflaan ging. Nog voor de draaideur wist de 28-jarige beveiliger de man te overmeesteren. Het tablaeu met sieraden had de man onderweg al weggegooid. Omstanders raapten de op de grond liggende sieraden ter waarde van circa 10.000 euro op en droegen dat over aan de eigenaar en politieagenten. De aangehouden verdachte, een 33-jarige Bulgaar zonder vaste woon of verblijfplaats, zit vast voor nader verhoor.

Man slaat bestuurder tram
Delft De politie moest er dinsdag 5 februari om 16.00 uur aan te pas komen om een 51-jarige bestuurder van een tram te ondersteunen. Een 35-jarige Delftenaar sloeg de HTMer op zijn gezicht en bespuwde hem. De agenten hielden de agressieve reiziger aan en namen hem mee naar het bureau. De bestuurder kreeg met de man onenigheid over de servicegerichtheid van de HTMer en ondanks bemiddelende pogingen van de bestuurder was de man niet voor rede vatbaar en sloeg hij de verbouwereerde man vol op zijn gezicht. De man kreeg aan het bureau een dagvaarding en moet binnenkort zich bij de rechter verantwoorden.

Flyers tegen zakken/tassenrollerij
Voorburg De politie heeft op dinsdag 6 februari in het winkelcentrum Koningin Julianaplein flyers uitgedeeld. Met de flyers wordt de aandacht gevestigd op zakken/tassenrollers. Het wordt deze dieven in veel gevallen erg gemakkelijk gemaakt. Tassen met portemonnees worden in boodschappenwagens en aan buggys gehangen. Zakken/tassenrollers hebben maar een kort moment van onachtzaamheid nodig om toe te slaan. De politie adviseert om waardevolle spullen (portemonnees met inhoud) in een binnenzak bij u te dragen. Geen deze dieven geen kans !!!!

Jeugdige fietsendief aangehouden
Leidschendam De vader van een 11-jarige Leidschendammer nam op dinsdag 5 februari omstreeks 17.45 uur geen halve maatregelen, toen hij getuige was van het feit dat zijn zoon door een aantal knapen van zijn fiets werd beroofd. De man pakte twee 12-jarige Leidschendammers in hun kraag en droeg ze over aan de politie. Uit de verklaringen bleek dat één van de jongens niets met de diefstal te maken had. De politie heeft tegen de andere Leidschendammer proces-verbaal opgemaakt.

Mitrailleur in auto
Leidschendam Een 20-jarige Leidschendammer heeft op dinsdag 5 februari onbedoeld de politie handenvol werk bezorgd. De man reed omstreeks 08.00 uur in zijn auto over de Rijksweg A13. Een vrachtautobestuurder en zijn passagier zagen dat de Leidschendammer een Uzi op de achterbank van zijn auto had liggen. Zij deden daarvan melding bij de politie. Omdat de auto van de Leidschendammer niet op de Rijksweg werd aangetroffen werd in de avonduren een onderzoek ingesteld op het huisadres van de jongeman. Hij toonde de politieagenten een nepmitrailleur, die hij op de achterbank van zijn auto had liggen. Het nepvuurwapen was van zijn vriendin. Hij had het wapen gebruikt tijdens het carnavalsfeest. Omdat dergelijke wapens vaak niet van echt te onderscheiden zijn, is het bezit daarvan strafbaar. De Leidschendammer deed afstand van de nep-Uzi.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Wassenaar Een 56-jarige vrouw uit Wassenaar raakte dinsdag 5 februari om 17.10 uur op de Rijksstraatweg gewond bij een aanrijding met een personenauto. De vrouw fietste richting Wassenaar toen een personenauto haar passeerde. Op dat moment voelde het slachtoffer een klap tegen haar linkerarm en kwam zij ten val. Vermoedelijk werd zij geraakt door de buitenspiegel van de auto. De automobilist reed door richting de verkeerslichten van het Rozenplein. De vrouw brak haar pols en had haar arm uit de kom. De bestuurder reed in een zilverkleurige terreinauto. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. Heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek, neemt u dan contact op met de politie Wassenaar via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800-7000.

Gas in plaats van remmen
Wassenaar Een 22-jarige automobilist uit Voorschoten raakte 5 februari om 17.25 uur lichtgewond bij een aanrijding op de Rijksstraatweg. Door de hevige regenval zag de Voorschotenaar niet dat een auto voor hem stilstond en schrok daar zo van dat hij in plaats van op op de rem, op het gaspedaal trapte. Door de aanrijding schoof de stilstaande weer auto op een auto die daarvoor stilstond. In totaal raakte drie autos beschadigd. Het slachtoffer hoefde niet naar een ziekenhuis.

Aangehouden voor fietsendiefstal
Rijswijk- Politieagenten controleerden 6 februari om 02.00 uur een geparkeerde auto op de Penninglaan met daarin twee mannen. De mannen vertelden dat zij op iemand zaten te wachten. Één van de mannen stapte uit de auto en liep weg. De agenten zagen achterin de auto twee fietsen liggen waar de voorwielen uitgehaald waren. Op de vraag van wie de fietsen waren antwoorde de overgebleven man dat hij deze gestolen had. De 20-jarige fietsendief uit Den Haag is aangehouden, de andere man is niet meer aangetroffen.

Man aangehouden met gestolen bromfiets
Wateringen (Westland) - Agenten zagen op dinsdag 5 februari om 16.20 uur een jongeman staan op de Vliethof ter hoogte van de C1000. De jongeman stond met een bromfiets waarvan de kentekenplaat ontbrak. Tijdens controle van de jongeman en de bromfiets bleek de bromfiets gesignaleerd te staan, omdat deze gestolen zou zijn. Hierop is de jongeman, een 18-jarige inwoner van Kwintsheul, aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.