BouwNed

Nieuw initiatief Bouwend Nederland: Voorbeeldberekeningen loon online 06-02-2008

Om bouw- en infrabedrijven te ondersteunen bij de bruto-nettoloonberekeningen en de loonkostenberekeningen heeft Bouwend Nederland voorbeeldberekeningen met uitgebreide toelichting online gezet. Het betreft loontabellen Bouwplaats- en Uta-personeel per 1 januari 2008, de premies SV en BTER, en de belastingtarieven voor dit jaar .

Bouwend Nederland heeft de voorbeeldberekeningen ontwikkeld om ondernemers in de bouw te helpen hun weg te vinden in de vaak ingewikkelde materie van loonadministratrie.

De vereniging van bouw- en infrabedrijven vermeldt nadrukkelijk dat het om voorbeeldberekeningen gaat. Een aantal kostenposten zijn immers alleen per individueel bedrijf vast te stellen. Bijvoorbeeld der WAO/WIA gedifferentieerde premie, premie tweede ziektejaar, vergoedingen, ziektedagen en vorstdagen,.

Aangezien deze componenten een belangrijk onderdeel vormen van de loonkostenberekening zijn uitgangspunten voor de waardebepaling voor elk van deze elementen vastgesteld. De uitgangspunten zijn in de toelichting beschreven. De informatie is op de Bouwend Nederland site te vinden onder het treftwoord
`In bedrijf `, financiën en administratie.