Politie Zeeland


Z-234-2008 Te hard, teveel drank: rijbewijs kwijt! Zeeuwsch-Vlaanderen
Over de N253 reed dinsdag om 21.15 uur een 19-jarige automobilist uit Gavere (B) met een, gecorrigeerde, snelheid van 146 km/h.
De man, die ook nog meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had, moest zijn rijbewijs inleveren.
Twee automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze veel teveel alcohol gedronken hadden.
Om 02.30 uur gebeurde dit op de N252 bij Sluiskil. De bestuurder had meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
Even later, rond 02.46 uur, werd in de Steenstraat in Hulst een bestuurder betrapt op gebruik van alcohol. Deze 22-jarige man uit Terneuzen, had eveneens meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid gedronken.

Z-235-2008 Aanhouding in Hoek
In de Beatrixstraat in Hoek werd woensdag om 01.30 uur een 18-jarige inwoner van de gemeente Terneuzen aangehouden.
Hij had in de bus van Sas van Gent naar Hoek geplast, meerdere keren aan de deurknop gezeten, waardoor de deur open ging en tegen het dakraam geslagen. Toen hij door de politie op zijn gedrag werd aangesproken, ging hij er vandoor, maar werd na een korte achtervolging aangehouden. De jongeman kreeg twee mini's: een voor baldadigheid en een omdat hij geen identiteitsbewijs kon laten zien.

Z-236-2008 Inbraak in tankstation, Kloosterzande
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een tankstation langs de N60 bij Kloosterzande.
Men kwam het tankstation binnen door het vernielen van een ruit. Er werden een vijftiental pakjes sigaretten gestolen.

Z-237-2008 Vrouw beroofd van tas in Terneuzen
Politie Zeeland is een onderzoek gestart naar een beroving die dinsdag tussen 18.40 en 19.40 uur plaatsvond in de Professor Zeemanstraat in Terneuzen.
In de Professor Zeemanstraat liep een 66-jarige Terneuzense vrouw. Ter hoogte van de Lorentzlaan werd zij gepasseerd door een man die aan haar tas begon te trekken en die haar enkele keren sloeg. De vrouw viel en werd nog een paar keer geschopt, hierna liet zij de tas los. De man rende er met de tas, waar alleen enkele bonnetjes inzaten, vandoor in de richting van de trap bij de Jeroen Boschstraat. De vrouw, die nog hard geschreeuwd heeft, liep een pijnlijke schouder en wat wondjes aan haar voet en knie op. Het signalement van de man luidt als volgt: Jonge man, nog geen 30 jaar oud, ca. 1.75 m lang, licht getinte huidskleur en een volle bos donker, enigszins krullend, haar met een lengte van ongeveer 5 cm. De jongeman droeg sportieve kleding.
De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Terneuzen of te bellen naar 0900-8844.





Politie Zeeland