BedrijfsautoRAI

Honderdste Scania voor Hovetra Transport

(2/6/2008)
Onlangs is de honderdste Scania afgeleverd aan A. van der Hoeven, directeur en eigenaar van Hovetra transport. Het betreft de Scania R500, een twee-assige trekker compleet met een comfortabele Topline cabine en sterke 500 pk 16-liter V8 motor. Scania is al jaren huisleverancier voor Zware vrachtautoâs bij Hovetra B.V. Hovetra transport is een familiebedrijf, opgericht in 1936, en is sinds kort gevestigd in Rhoon. Het bedrijf is gespecialiseerd in bulk- en kiepcontainervervoer en is in het bezit van een zuigwagen voor het leegzuigen van siloâs. Hovetra is HACCP en GMP gecertificeerd en transporteert voornamelijk in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Denemarken en Zweden. Met een wagenpark van meer dan 30 voertuigen, een eigen reachtrekker en 37 man personeel voert Hovetra op een flexibele manier werkzaamheden uit voor diverse opdrachtgevers. Hovetra is huisvervoerder van onder meer Codrico en VSR.

Alweer veertig jaar geleden werd de eerste Scania aangeschaft door Hovetra. De huidige directeur/eigenaar, dhr. A. van der Hoeven, moest toen zijn rijbewijs nog halen. De eerste Scania was een model met âneusâ en 100 pk. Sinds die tijd is het wagenpark flink uitgegroeid en onlangs is er voor het jaar 2009 een bestelling van 6 Scaniaâs gedaan is.

âWij waarderen de Scania voertuigen zeer vanwege de grote inzetbaarheid en hoge productiviteit. Dit zijn zaken die voor ons zeer belangrijk zijn omdat we daarmee maximaal rendement kunnen behalenâ aldus de heer Van der Hoeven.

The European Road Transport Show 2007