Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Boulevard Zuid wordt groen

Een nieuw en groen gezicht voor Boulevard Zuid. In dit kader plaatst dagelijks bestuurder René Kronenberg, samen met winkeliers en eigenaren, op woensdag 6 februari om 13.30 uur, de laatste van 20 plantenbakken op het Slaghekplein. Op de Boulevard Zuid komen totaal 20 plantenbakken op initiatief van het Boulevardbestuur. Eerder liet het Boulevardbestuur een nieuwe huisstijl voor de Boulevard Zuid ontwikkelen. Een huisstijl die nu al zichtbaar is op banieren, driehoeksborden en vlaggen langs de winkelstraat. Met deze maatregelen geeft het Boulevardbestuur invulling aan de wens van de deelraad en de gemeenteraad om de Boulevard Zuid een vrolijkere en groene uitstraling te geven.

Nieuw uitstallingbeleid
Binnenkort gaat ook het nieuwe uitstallingbeleid van kracht, dat bepaalt wat de plaats en omvang is van de uitstallingen. Op de Boulevard Zuid is uitstallen uitsluitend toegestaan tussen de palen van de luifels, maximaal 1 meter breed en 1,50 meter hoog. De ruimte voor de winkeldeur moet vrij blijven. Nieuw in het beleid is dat er ook kwaliteitseisen worden gesteld. Zo is het gebruik van dozen, pallets en plastic zeiltjes tegen de regen verboden.

Schoon, heel en veilig
De maatregelen die het bestuur neemt zijn bedoeld om Boulevard Zuid op korte termijn veiliger, aantrekkelijker en economisch sterker te maken. Dat dit zijn vruchten afwerpt, blijkt uit het feit dat de afgelopen jaren 34 nieuwe bedrijven, zijn verwelkomd op de Boulevard. Ook is de veiligheid op Boulevard Zuid de afgelopen jaren sterk toegenomen. Geplaatste cameras houden 24 uur per dag in de gaten wat er gebeurt op de boulevard. Hierdoor is het mogelijk om snel in te grijpen bij gesignaleerde onregelmatigheden.

Boulevardbestuur
Het Boulevardbestuur bestaat uit de portefeuillehouders Economie en Fysiek van de deelgemeente Feijenoord, de wijkeconomen van het OBR, twee bestuursleden van het eigenarenplatform en twee vertegenwoordigers van de winkeliers. Zij hebben gedurende drie jaar de beschikking over een Boulevardfonds van 1,5 miljoen euro. Het fonds is gevoed met overheidsgeld (subsidies en gemeentelijk belastinggeld dat direct terugvloeit naar de Boulevard Zuid) én geld van de eigenaren en winkeliers. Uit dit Boulevardfonds worden korte termijn maatregelen gefinancierd in de sfeer van veiligheid, laanmanagement (werving nieuwe bedrijven), evenementen, promotie en uitstraling. Voor de lange termijn is de overheid met alle partners bezig met de bepaling en uitvoering van een integraal actieplan (met als basis de vastgestelde Ruimtelijke Economische Structuur Visie).