Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Vrijwilligers gezocht voor buurtoudergroepen in de wijken

De politie is in contact met bewonersgroepen om vrijwilligers te werven voor buurtoudergroepen in de wijk Feijenoord, Afrikaanderwijk en Hillesluis.

Presentatie
Dat vertelde de buurtagent Kop van Zuid/Entrepot donderdag 31 januari tijdens een presentatie in de deelraadvergadering.

Formele status
In de wijk Feijenoord bleken Marokkaanse vaders al spontaan een preventieproject begonnen te zijn. De groep(en) krijgen een formele status met ondersteuning van de politie en begeleiding van het opbouwwerk.

Signaleren
De buurtouders krijgen een training en worden uitgerust met hesjes (voor de herkenbaarheid), zaklampen en mobiele telefoons. Ze hebben een signalerende taak; als dat nodig is, kan de politie binnen vijf minuten ter plekke zijn om op te treden. Doel van de buurtoudergroepen is het vergroten van de veiligheid en saamhorigheid in de buurt.

Afspiegeling
Voor het makkelijk contact leggen met jongeren is het belangrijk dat de groep buurtouders een afspiegeling is van de betreffende buurt of wijk, zo werd in reacties van deelraadsleden benadrukt. De buurtagent en deelgemeentevoorzitter Dagmar Oudshoorn beaamden dit.

Kop van Zuid
Jan Smit (Lijst Smit) pleitte voor een buurtoudergroep op de Kop van Zuid, vanwege ernstige incidenten de laatste tijd. Hij zei bereid te zijn zelf mee te doen in zon groep.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de contactpersoon bij de deelgemeente, de heer B. van Duuren, via telefoonnummer (010) 291 60 29.

(foto: De buurtoudergroep Actief Alerte Buurtbewoners (AAB) functioneert al een aantal jaren met succes in Bloemhof. De samenwerking met de buurtagent is uitstekend.)