Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Geen concrete bouwplannen voor Jan Eleveld op Noordereiland

De deelgemeente heeft nog geen concrete plannen ontvangen voor bebouwing van het Jan Eleveld op het Noordereiland. Dat antwoordde portefeuillehouder Gülami Yesildal donderdag 31 januari op vragen van deelraadlid Remco van Vliet (PvdA).

Groene Duim
Aanleiding was een afgewezen aanvraag van de Bewonersvereniging Noordereiland (BVN) om de locatie aan te merken als Groene Duim. In de schriftelijke reactie was aangegeven dat het Jan Eleveld op de nominatie staat om bebouwd te worden, aldus Van Vliet.

Spoortunnel
Het bewonersinitiatief om van het Jan Eleveld een mooi park te maken, kreeg in mei vorig jaar unaniem steun van de deelraad. Yesildal gaf aan dat het gemeentebestuur het Jan Eleveld heeft aangewezen als exploitatiegebied, maar dat bebouwing kostbaar is omdat de spoortunnel onder het terrein ligt. Als er plannen zijn om daadwerkelijk te bouwen, start de deelgemeente een participatietraject om te kijken wat bewoners ervan vinden.

Verzoek
De portefeuillehouder stemde in met het verzoek van Van Vliet om het college van burgemeester en wethouders te wijzen op het door de raad gesteunde bewonersinitiatief voor een park op deze locatie.

(foto: Bebouwing is kostbaar, omdat de spoortunnel onder het terrein ligt.)