Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Na maatregelen wordt gebruik fietspad geëvalueerd

Een motie voor een vrij liggend fietspad langs de Maashaven op Katendrecht met fietservriendelijke verharding is tijdens de deelraadvergadering op 31 januari ingetrokken door GroenLinks.

Toezeggingen voldoende
Ondanks bijval vanuit de PvdA-fractie vond Yusuf Tahiroglu de toezeggingen van portefeuillehouder Gülami Yesildal voldoende om de motie niet in stemming te brengen.

Irritatie
De motie was bedoeld om een einde te maken aan de huidige situatie, waarbij het nieuw aangelegde fietspad door het gebruikte materiaal (keien) en geparkeerde autos een bron van irritatie is.

Belofte
Yesildal beloofde dat door bebording het fietspad beter herkenbaar wordt, het asfalt ongeveer 40 meter doorgetrokken wordt en dat tegen foutparkeren opgetreden wordt. Het fietspad is bedoeld als recreatief fietspad, benadrukte hij. Op de Brede Hilledijk, de hoofdas van het schiereiland, ligt een geasfalteerd fietspad.

Evaluatie
Dit voorjaar moet een evaluatie uitwijzen in hoeverre het recreatieve fietspad gebruikt wordt. In juni kan dit punt dan weer voor de deelgemeenteraad geagendeerd worden. Als we merken dat er absoluut geen gebruik van wordt gemaakt, moeten we heroverwegen, aldus de portefeuillehouder.