Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - mislukte overvallen                             |
De politie onderzoekt twee pogingen om personeel van een benzinestation te overvallen. De feiten vonden dinsdagavond 5 februari plaats bij benzinestations aan de Emmerikseweg in Zutphen.

Het eerste incident deed zich rond 18.50 uur voor bij Brand Oil. Het aanwezige personeelslid zag buiten een man die zich vreemd gedroeg en mogelijk een wapen in zijn hand had. Hij sloot de elektrische toegangsdeur waardoor de man niet binnen kon komen. De man ging er hardlopend richting het centrum vandoor.

Rond 21.30 uur kwam er een overvalmelding van het Gulfbenzinestation. Hier was een man binnen gekomen die geld eiste. Hij had iets wat op een pistool leek bij zich om het personeelslid te bedreigen. De vrouw zag kans om de alarmknop in werking te stellen waarna de man er vandoor ging.

De gewaarschuwde politie stelde in beide gevallen een onderzoek in en heeft diverse mensen verhoord. De signalementen van de verdachten lopen uiteen. Van de laatste overvaller is bekend dat hij ongeveer 25 à 30 jaar. Hij is 1.75 m lang en heeft een slank postuur en een spitse neus. Hij droeg een zwarte jas met capuchon. Daaronder droeg hij een lichte baseballpet.

De politie zoekt mensen die informatie over beide incidenten hebben. Men kan bellen met 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Einde berichten


---


---


---

---- --