Politie Zuid-Holland-Zuid

06/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 06-02-2008 o Persberichten District II

ONGELDIG
GORINCHEM/HARDINXVELD-GIESSENDAM Agenten hebben op de rijksweg A15 bij Hardinxveld-Giessendam een 25-jarige man aangehouden. Hij reed daar in een auto op dinsdagmiddag 5 februari 2008. Uit navraag bleek dat er iets niet goed was met het rijbewijs van de kentekenhouder van de auto. Daarom zetten de politiemensen de auto aan de kant. De 25-jarige liet in eerste instantie een OV-jaarkaart van een neef als identificatie zien. Maar de agenten hadden dat in de gaten. De autobestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden met een ongeldig rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Op de Prinses Irenestraat in Gorinchem hielden agenten die middag ook een 28-jarige autobestuurder uit Gorinchem aan. Deze man zijn rijbewijs is ongeldig verklaard. Toch bestuurde hij een auto en kreeg hiervoor dus een proces-verbaal.

GEVALLEN
LEERDAM Een 16-jarige jongen uit Leerdam is met zijn brommer gevallen. Het slachtoffer had net zijn bromfietscertificaat en ging voor het eerst rijden op dinsdagmiddag 5 februari 2008. Op de Frans L. Blomlaan in Leerdam ging het mis. In een bocht ging de brommer onderuit waarschijnlijk doordat de jongen op het natte wegdek en hard remde. De 16-jarige raakte vermoedelijk een paaltje of lantaarnpaal. Hij was gelukkig maar licht gewond aan zijn voet en hoefde niet naar het ziekenhuis.

RUZIE
PAPENDRECHT Agenten hebben in de Busken Huëtstraat in Papendrecht een 38-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Hij kwam op dinsdagavond 5 februari 2008 thuis en kreeg ruzie met zijn vrouw. Volgens deze 44-jarige vrouw sloeg de man haar met zijn vuisten. De politiemensen gingen op de melding af en namen de verdachte mee naar het bureau. Hij was onder invloed van alcohol.