Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 06-02-2008

Roodlichtcontrole

MAARSSEN De politie heeft op dinsdagavond 5 februari een roodlichtcontrole op de kruising Verbindingsweg-Ruimteweg gehouden. Acht automobilisten negeerden het rode verkeerslicht en kregen een bekeuring van 130.

Fietsster gewond

MAARSSEN Op dinsdagochtend 5 februari raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.40 uur reed een 44-jarige automobiliste uit Maarssen over de Straatweg, komende uit de richting van de Kerkstraat en gaande in de richting van Utrecht. Bij de oversteekplaats voor (brom)fietsers verleende zij geen voorrang aan een haar tegemoetkomende 38-jarige fietsster uit Maarssen, met een aanrijding tot gevolg.

Met een beenbreuk en hoofdwond werd de 38-jarige Maarssense per ambulance naar het UMC in Utrecht overgebracht. Later werd zij voor een operatie overgebracht naar het AMC in Amsterdam.

Te veel op

ZEGVELD Op dinsdagavond 5 februari liep een automobilist tegen de (mist)lamp: hij had te veel gedronken.

Rond 21.05 uur zagen agenten een automobilist onnodig met mistverlichting over de Middenweg rijden. Zij gingen achter de automobilist aan en gaven hem een stopteken. De man, 53 jaar oud en afkomstig uit Nieuwkoop, rook sterk naar alcohol en sprak met dubbele tong. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 675 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tevens bleek dat het rijbewijs van de verdachte al eerder was ingevorderd en hij dus zonder rijbewijs reed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Snelheidscontrole

WILNIS/MIJDRECHT De politie heeft op dinsdag 5 februari op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Van 14.20 uur tot 16.45 werd gecontroleerd op de Provinciale weg N212 (Ir. Enschedeweg) in Wilnis. Van 1523 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 1519 bestuurders hielden zich aan de maximumsnelheid van 80 km/u, de rest niet. De bestuurder met de meeste haast reed 97 km/u.

De radar werd van 14.45 uur tot 16.45 uur de op de Provinciale weg N201 in Mijdrecht opgesteld. Van de 2249 bestuurders, hielden 55 zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 105 km/u.

Stenengooiers aangehouden

MAARSSEN De politie heeft drie jongens uit Maarssen en Breukelen aangehouden die verdacht worden van het gooien van een steen door de ruit van een basisschool in Bloemstede.

Dit incident vond plaats op vrijdagmiddag 1 februari toen er nog les gegeven werd. Ondanks het feit dat een aantal leerlingen glas over zich heen kreeg, raakte niemand gewond. Aan de hand van getuigenverklaringen heeft de politie dinsdag 5 februari drie jongens van 13 en 14 jaar aangehouden. Zij hebben alle drie een verklaring afgelegd. De politie maakt hiervan een dossier op en stuurt deze naar het Openbaar Ministerie.